Többszörösen minősített emberölés miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a 13 éves fiatallal szemben, aki két évvel ezelőtt szennyvízaknába dobta a kétéves kistestvérét Borsod megyében. A fiú régóta féltékeny volt öccsére, mert szülei szinte enni sem adtak neki, miközben a 2 éves kisfiút ellátták mindennel.

7 testvér élt együtt

A fiú az édesanyjával, annak élettársával, valamint hat kiskorú testvérével élt együtt egy családi házban a Borsod megyei Taktaharkányban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt az eset

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Játszottak a gyerekek

A tragédia napján a 13 éves fiú szülői felügyelet nélkül játszott a kiskorú testvéreivel és unokatestvéreivel. A gyermekek között volt a kétéves kisöccse is.

Nem gondoskodtak róla a szülei

A fiú féltékeny volt 2 éves öccsére, mert amíg neki a kukákhoz kellett járnia, hogy ennivalót és ruhát találjon magának, addig a kistestvéréről rendesen gondoskodtak, és mindent megkapott.

Bedobta testvérét az aknába

A 13 éves testvér játék közben levette az  udvaron lévő szennyvízakna fedelét, majd bedobta a kistestvérét a fekáliával teli derítőbe, aztán visszarakta a tetőt, és egy biztosító követ tett rá, majd anélkül, hogy bárkinek szólt volna, bement a házba.

Megtalálták a gyerek cipőjét

Az eltűnt gyermeket több óra múlva kezdte keresni a család, és miután a cipőjét az akna mellett meglátták, átkutatták a szennyvíztárolót, amelyből kiemelték az élettelen testét.

Fulladás miatt halt meg

A gyermek halálát fulladás okozta, életének megmentésére csak akkor lett volna esély, ha még a fej elmerülése előtt kimentik.

Maximum 4 évet kaphat

A fiú tagadta, hogy ő dobta volna a szennyvízaknába a kétéves kistestvérét. Az ügyészség négy év javítóintézeti nevelést kért rá arra az esetre, ha változtat a vallomásán, és mindent a váddal egyezően bevall.

Korábban megszökött otthonról

Tavaly októberben tartóztatták le a 13 éves fiút. Mivel korábban elszökött otthonról, az ügyészség szerint tartani kell attól, hogy ezt máskor is megteszi, ezen felül, szintén az az ügyészség szerint, az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén befolyásolja a tanúkat, veszélyeztetve ezzel a bizonyítást, vagy újabb bűncselekményt követ el.

A szülők ellene is eljárás folyik

A gondozási kötelezettségük elmulasztása miatt egyébként a fiú anyjával és élettársával szemben is elkülönített eljárás folyik kiskorú veszélyeztetése miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – MTI/Mihádák Zoltán