14 év fegyházra ítélte a bíróság azt a férfit, aki legalább 10 ingatlant gyújtott fel csak azért, mert haragudott a ház tulajdonosára. Csak a szerencsének köszönhető, hogy senki nem halt meg egyik tűzesetben sem.

Fenyegette haragosait

B. Krisztián több helyi lakossal is haragos viszonyban volt. Őket és családtagjaikat többször is azzal fenyegette, hogy rájuk gyújtja házaikat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felgyújtotta egyik haragosa udvarát

Az egyik éjjel belopózott egyik haragosa kertjébe, és felgyújtotta a kertben található melléképületet, amitől az teljesen leégett. Néhány nap múlva a férfi visszament a helyszínre és felgyújtotta az ott található fatárolót is, ami szintén teljesen megsemmisült.

A házat is fel akarta gyújtani

Pár nappal később, B. Krisztián harmadszor is bement az ingatlanra és ekkor a cseréptetős vályogház nyári konyhája ajtajánál rakott tüzet azért, hogy az egész ház leégjen. Ekkor a tűz csak az ajtót égette meg, nem terjedt tovább.

Egy másik telken is gyújtogatott

Ez azonban nem volt elég a számára. Egy másik haragosa telkére is bement és felgyújtotta az ott található melléképületet is. Mivel az épület közvetlenül kapcsolódott a lakóházhoz, a tűz átterjedhetett volna a házra, de a tulajdonos és ismerőse időben észlelte a tüzet és megakadályozta annak tovább terjedését.

Felgyújtott egy viskót

Később egy helyi asszony udvarán gyújtotta fel a viskót. Az áterjedő tűzben leégett a melléképülethez épített tyúkól és a nyári konyha teteje is. Mivel annak tetőrésze közvetlenül kapcsolódott a lakóházhoz, onnan a tűz átterjedhetett volna a lakóhelyiségre is, ahol az idős, 80 éves mozgásában korlátozott asszony aludt. A nő a tüzet nem észlelte, őt fia mentette ki a házból. 

Elhagyta élettársa, felgyújtotta a házát

De ezeken kívül felgyújtotta a szomszédos településen élő korábbi élettársa ingatlanán található melléképületet is azért, mert az asszony nem akarta folytatni kapcsolatukat.

Csak gyújtogatott és gyújtogatott…

Az asszony telkéről a férfi a kerítésen keresztül bemászott a szomszédos ingatlanra is, ahol benzinnel belocsolta, és meggyújtotta az ott található melléképület ajtaját is, majd elment. De felgyújtotta egy idős pár viskóját is, mert rájuk is haragudott.

Nem piromániás

A szakértői vélemény megállapította, hogy a férfi nem piromániás, hanem bosszúból gyújtogatott a haragosainál. B. Krisztián el sem ment a keddi tárgyalására, így a bíróság a jelenléte nélkül hagyta helyben a Nyíregyházi Törvényszék korábbi ítéletét. Tizennégy év fegyházra, és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Debreceni Ítélőtábla.

Bűnügyi költséget is meg kell fizetnie

A bűnösségét beismerő férfi a büntetésének kétharmada után bocsátható leghamarabb szabadlábra feltételesen, és kötelezték a több mint félmilliós bűnügyi költség megfizetésére is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció