Döbbenetes, amit a szomszédok láttak a 18. kerületi háznál. A gazda ordított, hogy segítség, mert a saját kutyája megtámadta és nem tud kimenni a házból. A tomboló kutyát a rendőrök ártalmatlanították.

A házba menekült a kutyája elől

Saját kutyája támadt egy férfire az udvarán december 23-án délután Budapest 18. kerületében. A gazda be tudott menekülni a házba, onnan kiabált segítségért.

Kórházba vitték a férfit

A szomszéd bejelentésére a rendőröknek sikerült a megvadult háziállatot becsalni a kennelbe, majd megkezdték a karjain és törzsén is sérüléseket szenvedett férfi ellátását. A sérültet a mentők kórházba vitték, a kutyát megfigyelés céljából állatmenhelyre szállították.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Édesanyára támadt a kutya

Pár napja írtuk meg itt a Kékvillogó.hu hírportálon, hogy hamarosan vádat emelhetnek azzal az 53 éves D. Vilmossal szemben, akinek a kutyája májusban rátámadt egy gyerekekkel sétáló anyukára Csepelen. A harapások miatt a 12 éves kislány súlyos, a 16 éves lány és az anyukája pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

Kutyatámadás Csepelen

Idén májusban egy édesanya hívta a mentőket, hogy Budapest 21. kerületében, az Almafa utcában őt, 16 éves lányát és 12 éves ismerősüket megtámadta és megharapta egy kutya – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Rálőttek a kutyára

A rendőrök azonnal odasiettek, ahol a staffordshire terriert a rendőrökre is rátámadt; ekkor az egyik körzeti megbízott négy célzott lövést adott le az állatra. A kutyát lövés érte, de elszaladt. Nemsokkal ezután megtalálták az ebet.

A 12 éves kislányt kórházba vitték

A kutyatámadásban a 12 éves kislány súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba vitték, míg a 32 éves nő és a 16 éves lánya könnyű sérüléseket szenvedett.

Nem volt megfelelő a kerítés

Az eljárás adatai szerint a kutya azért szökhetett ki az utcára, mert a telek nem volt megfelelően bekerítve, ezért gazdáját a csepeli nyomozók súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A szomszédokat is zavarták a kutyák

A kutyatámadás után a környék lakói azt nyilatkozták, hogy D. Vilmosnak nem ez az egyetlen kutyája, hanem állítólag ebtenyésztéssel is foglalkozik. A szomszédok a kutyák miatt már többször panaszt tettek a férfi ellen, de a hatóságok nem léptek.

Ezek is érdekelni fognak, olvasd el!

Kiemelt kép: illusztráció