A rendőrség köszönetet mondott annak a hős rendőrnőnek, aki lelőtte Újpesten azt az agresszív férfit, aki egy társasház lépcsőházában többször megszúrta társát. Közben a Facebookon egy lakó azt írja, lakása ajtaját rugdosta az elmeháborodott férfi.

Több lakás ajtaját rugdosta

Mint ahogy arról a Kekvillogo.hu is beszámolt, csütörtök reggel bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy Budapesten, a Kassai utca egyik társasházának lépcsőházában egy agresszív férfi üvöltözik, több lakás ajtaját is rugdossa.

Itt történt a támadás

Nem engedték be

A férfi látogatóba ment valakihez, aki nem engedte be. A bejelentésre kiérkező rendőrök egyikét az agresszív férfi egy konyhakéssel többször megszúrta. A 26 éves őrmester az arcán, a combján és a hasán is megsérült. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy túlélő levele

„Hááát hol is kezdjem? HÁLA! Mindenki tudja mi történt, de kevesen tudják, hogy ez pont nálunk, pont velünk történt. Talán csak perceken múlott, hogy nem jutott be a lakásba hozzánk és egy fiatal srác, egy rendőr, most már tudjuk Peti rávetette magát, az ajtónkból vitte el” – írta annak az újpesti háznak az egyik lakója, ahol az elmeháborodott késelő garázdálkodott.

4 gyerek volt a lakásban

A Zsaruellátók Facebook oldalán így folytatja bejegyzését a túlélő: „Nem tudom leírni mit éreztünk, hogy szinte az életét áldozta értünk és a hölgy aki cselekedett!!!! Azonnal!!! Gondolkodás nélkül!!!!! Neki is jobbulást kívánunk és kérdem Őt…….Vajon tudod, hogy vendégeink voltak 4 fiatal gyerekkel voltunk. Vajon tudod, hogy az életünket mentettétek meg?????? Vajon tudod, hogy míg élünk hálásak leszünk nektek kettőtöknek?????? Vajon megadja a sors, hogy egyszer meg tudjuk köszönni nektek???? HÁLA”

A támadó meghalt

A rendőr társa, egy 23 éves őrmesternő több lövést leadott, hogy védje a kollégáját. A támadó a helyszínen meghalt. 

Magához tért a rendőr

A megkéselt rendőrt kórházba szállították, életmentő műtéten esett át, mert a szúrások több létfontosságú szervét érték. Az orvosok mesterséges kómában tartották, péntek este azonban a férfi magától felébredt.

A rendőrség köszönetet mondott

„Szolgálsz és védesz. Ahogy arra felesküdtél. Köszönjük a példaértékű helytállásodat, amivel megmentetted a társad, társunk életét. Kivételes rendőr vagy Erika, tegnap óta már a Hősünk! Büszkék vagyunk Rád! Péter gyógyulásáért minden rendőrszív együtt dobban – írta a Facebookon a rendőrség.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a támadás után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán