Alkalom szüli a tolvajt. Egy férfi leparkolt a 8. kerületben a Kálvária téren, de nem állította le az autó motorját, mondván azonnal visszajön. A tolvaj ezt használta ki, beugrott a kocsiba, gázra taposott és elhajtott. Nem sokkal később autós üldözéssé alakult az akció.

Nem állította le a motort

Az eset december 21-én történt. Reggel 6 óra 10 perc körül a 8. kerületben, a Kálvária téren leparkolt egy autós, de nem állította le a járművet, hiszen csak egy pillanatra akart kiszállni.

Arra járt az alkalmi tolvaj

Nem sokkal később az alkalmi tolvaj látta, hogy senki sem ül a járó motorú autóban, bevágta magát a kocsiba és elhajtott.

Hívták a rendőrséget

Az autó tulajdonosa gyorsan észrevette, hogy valaki lelépett az autójával, ezért a közeli benzinkútra rohant, hogy hívják neki a rendőrséget.

Észrevették az autót

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központ ügyeletese haladéktalanul tájékoztatta a kollégáit. A 8. kerületi járőrök a József körúton észrevették a keresett autót, amivel az elkövető a villamossíneken hajtott.

Száguldozás a körúton

A zsaruk utána mentek, de a tolvaj a megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére sem állt meg, ezért a rendőrök erősítést kértek, elindult a száguldozás.

Csak néztek, mint a moziban

A megállókban várakozók csak néztek, mint a moziban, amikor elsöpört előttük egy autó, majd utána a szirénázó rendőrautók.

Elkapták a tolvajt

A gyors intézkedésnek és reagálásnak köszönhetően a bejelentéstől számított kevesebb mint 15 perc alatt a Teréz körúton megállították, és elfogták az elkövetőt – írják a rendőrség hivatalos oldalán.

Kihallgatták a 32 éves férfit

A józsefvárosi rendőrök a 32 éves román állampolgárt előállították a kerületi rendőrkapitányságra, és lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Hirtelen ötlet volt

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Tettét nem tudta megmagyarázni, elmondása szerint csak egy hirtelen ötlet volt. Tanulság: senki se hagyja magára a járó motorú autóját, mert így olyan alkalmat teremt, amely tolvajt szül.

Kiemelt kép: illusztráció