Vasárnap este a Facebookon kezdett terjedni a hír, hogy legalább 3 farkas támadt rá egy kutyára Eger határában a Vécsey-völgyben. Az Eger Hírek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnál érdeklődött az esetről.

A lakóházaktól 300 méterre

Az Eger Hírek információi szerint a lakóházaktól körülbelül 300 méterre, az út mellett támadtak farkasok a szerencsétlenül járt kutyára. A kutya megtámadását észlelő személy legalább három farkas jelenlétéről számolt be.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Drámai részletek derültek ki a zalaszentmihályi horgásztragédiáról: füstmérgezés végezhetett a három férfival

Több nyomot is találtak

A több oldalról is nyitott, folyamatos zárt kerítéssel nem rendelkező üzemi területet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembere is ellenőrizte. A helyszínen több, nagytestű kutyafélétől származó nyom volt észlelhető.

A szőlők felől érkeztek a támadók

Az üzem területére a kutyát megtámadó állatok az üzem területével határos szőlők felől érkeztek, és az esetet követően arra is távoztak.

FRISS!

Szörnyű tragédia: Míg a kismama a szült, leégett a nyolcgyermekes szabolcsi család háza

A kutya őrizte a területet

A helyszínen tartózkodó személy elmondása alapján a kutya szabadon őrizte a területet, vélhetően ugatásával magára vonta a figyelmet, nagytestű támadói játékként kezelték a kutya viselkedését, ami az esetet követően a kutya életébe került. 

 Bükki Nemzeti Park Igazgatósága erre hívta fel a figyelmet

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság számos alkalommal felhívta a lakosság figyelmét, a nagyragadozók által lakott területen a kutyák tartására vonatkozó szabályokra is. A kóborló, szabadban tartózkodó kutyák a nagyragadozók áldozatává, táplálékává is válhatnak. Az erre vonatkozó, a konfliktusok megelőzését szolgáló anyagok az igazgatóság honlapján folyamatosan elérhetők.

Jelezzük, ha farkast látunk

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága felhívja a figyelmet, hogy amennyiben farkast, vagy farkasra utaló nyomot észlelnek, jelezzék azt az igazgatóság felé, az alábbi ügyeleti telefonszámon: +36 30 861-3808

Farkassal való találkozás esetére IDE KATTINTVA találnak tanácsokat

Kiemelt kép: Illusztráció