Borzalmas tragédia rázta meg vasárnap délelőtt a Zala megyei K. családot. Az édesapa, Géza a fiával, Kristóffal és egy barátjukkal horgászni ment a közeli zalaszentmihályi horgásztóra.

Füsmérgezés végezhetett velük

Mivel hűvös este volt, a három férfi befűtött a pici vízparti kalyibában, amit egy ismerősüktől kaptak kölcsön arra a hétvégére. Az ablakokat és az ajtót bezárták, majd melegíteni kezdtek a kis vaskályhában. Másnap reggel egyikük barátnője holtan találta mindhármukat: füstmérgezés végzett velük, írja a Blikk.

A döbbenetes esetről a KékVillogón is írtunk.

Még soha nem történt ilyen tragédia a tónál

– Még soha nem történt ilyen tragédia ennél a tónál – kezdte megrendülten a Blikknek a Zalaszentmihályi Horgászegyesület elnöke, Bodorján Jenő. – Régebben volt rá lehetőség, hogy az egyesületi tagok megvegyék a pici házikókat, amelyek a stégnél vannak. Úgy tudom, a szerencsétlenül járt férfiaknak egy barátjuk adta oda a házat, ahol a tragédia történt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem volt ellenőrzés

A horgászegyesület eddig nem szabályozta, hogy ki hogyan fűt a házakban, csak azt ellenőrizték, tisztán tartja-e a tulajdonos a portáját. Így azt sem lehet tudni, hogy a hármas halált okozó jancsikályhát látta-e valaha szakember. Az elnök hozzátette: mivel a családjuk nem tudta elérni a férfiakat, egyikük barátnője sietett a helyszínre.

Amikor felfedezték a holttesteket

– Amikor felfedezte a holttesteket, nagyon megijedt szegény, de hamar ott volt egy egyesületi tagunk, aki azonnal hívta a rendőrséget. Amint kiértek a zsaruk, mindenkit elküldtek a tótól, majd megkezdődött a több órán át tartó helyszínelés. Rettenetesen sajnálom őket, őszinte részvétemet fejezem ki a családtagjaiknak – tette hozzá az elnök.

Közös szenvedély

A tragikus sorsú apának, Gézának és a fiának, Kristófnak közös szenvedélyük volt a horgászat. Mindketten imádtak a tóparton ücsörögni, várva a nagy fogásra. Évtizedek óta közös élmény volt ez számukra, Kristófnak még a barátnője is rajongott ezért a hobbiért.

Hagyomány volt a közös horgászat

– Náluk hagyomány volt az együtt pecázás. Az ilyen túrák után mindig ragyogó arccal, örömmel mesélték, hogy mit fogtak, vagy elkeseredetten panaszolták, ha nem volt kapás. Géza remek apa volt, az összes gyermeke rajongva szerette őt – sírta el magát a családapa egyik ismerőse

Nem felel a tulajdonos

– Véleményem szerint büntetőjogi értelemben nem terheli felelősség azt, aki szívességből kölcsönadta a házat, hiszen nem üzletszerűen foglalkozott bérbeadással, aminek megvannak a szigorú szabályai. Akkor fennállhatna talán a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés, így azonban ez nem valósult meg. Polgári perben akkor ítélhetik el, ha tudomása volt arról, hogy rossz a kályha és erről nem szólt azoknak, akiknek kölcsönadta a házikót – fogalmazott dr. Györei Péter ügyvéd. Egyelőre a rendőrségnél sem merült fel gyanúsított.