Három férfi holttestét találták meg Zalaszentmihályon, a horgásztónál. A férfiak pár napot töltöttek egy kunyhóban, amelyben vaskályhával fűtöttek. A holttesteket a 18 éves áldozat barátnője találta meg.

Hárman haltak meg

Három férfi holttestét találták meg vasárnap az egyik Zala megyei horgásztónál. A társaság egy fakunyhóban akartak aludni Zalaszentmihályon, lefekvés előtt pedig befűtöttek egy kályhába. A halálukat valószínűleg füstmérgezés vagy szén-monoxid mérgezés okozhatta.

Pár napra érkeztek a tóhoz

A Zalaszentmihályi Horgászegyesület elnöke szerint hogy a horgászok pár napra érkeztek a tóhoz. Az egyikük csak 18 éves volt, a másik két áldozat az apja és annak barátja.

NE HAGYD KI! Felrobbantotta magát egy férfi Győr közelében, golyóálló mellényben vannak a kiérkező rendőrök

Az áldozatok keszthelyiek voltak

A három férfi Keszthelyről ment horgászni a zalaszentmihályi tóhoz. 2-3 napot terveztek maradni. Annak az egyesületi tagnak a kunyhóját és stégjét kapták meg, aki szintén keszthelyi.

Hiába próbálta elérni őket a család

Vasárnap a család hiába próbálta elérni telefonon a férfiakat, egyikük sem vette fel. Ezután hívtak mindenkit, akit csak ismertek a környéken.

EZ IS ÉRDEKELHET! Budán egy betonkeverő tehergépkocsi szinte kitépte a vadgesztenyefát a helyéből, amely két autóra és egy BKV-buszra dőlt

Senki nem tudta, hol vannak

„Engem is hívtak, és megígértem nekik, hogy utánuk nézek. Sajnos nem tudtam, pontosan hol vannak a tónál. Mire odaértem, már egy hölgy megtalálta őket”– mondta Zalaszentmihályi Horgászegyesület igazgatója, Bodorján Jenő az Origonak.

A 18 éves fiú barátnője találta meg a holttesteket

A nő, aki odaért, a 18 éves férfi bartánője volt. Már annyira aggódott barájáért, hogy Keszthelyről Zalaszentmihályra utazott. Ő volt az, aki benyitott a kunyhóba és megtalálta a holttesteket.

A fiatal nő bepánikolt

„Bepánikolt szegény. Szerencsére akkor ért oda egy másik tagunk, akinek nagyjából 20 méterre van oda a stégje, és egyébként tűzoltó. Ő ment oda hozzá, majd bejelentette a hatóságoknak, hogy mi történt” – magyarázta az egyesület elnöke.

Nem lehet tudni a halál okát

Egyelőre nem lehet tudni, hogy füstmérgezésben haltak-e meg, vagy szén-monoxid-mérgezés végzett velük.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Évi három lánya összeomlott, imádják egymást és az anyjukat” – olyan részeg volt, hogy járni sem tudott a motoros házaspár balesetét okozó sofőr

Nincs szabályozva a fűtés

Az egyesület elnöke szerint a tagoknak kell rendben tartania a kunyhóikat. Sok mindenre van szabályozás ezzel kapcsolatban, de a fűtésre vonatkozón egy sincs. Bodorján Jenő szerint egy „Jancsi kályhával” azaz öntöttvas kályhával fütötte be a kajibát.

Kiemelt kép: illusztráció