Hatalmas szerencse egy budai balesetben, tragikusan is végződhetett volna a fadöntés

Két baleset 100 méteren belül, az elsőnél sérülés is volt

Hétfőn, a késő délelőtti órákban a 2. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban, a Gábor Áron utca után a János Kórház felé egy autót szállító tréler nem tudott időben megállni és nekihajtott az előtte lassító Renault Clio személyautónak, amely így az előtte levő két autót is összetolta.

A Renault-ból egy hölgyet ki kellett emelni

A külföldi rendszámú Renault Clio-ból egy hölgy nem tudott saját erejéből kiszállni, a mentők emelték ki és szállították kórházba, A baleset miatt nagy torlódás alakult ki a centrum felé haladó oldalon.

És jött a betonkeverő

Javában zajlott a helyszínelés és a torlódás, amikor a másik irányból egy betonmixer közeledett, amely Hűvösvölgy felé haladt. A Gábor Áron utcai jelzőlámpás elágazást elhagyva, a Küküllő utca magasságában a tetején lévő, összehajtott kitámasztó talpak beleakadtak egy, a jobb oldali járdaszegély mellett álló vadgesztenyefába.

A koros fa nem bírta a kiképzést…

A teherjármű elhaladt a fa mellett és magával rántotta, a sofőr valószínűleg már csak akkor vette észre, hogy baj van, amikor mögötte a fa hosszában kettétört és a szemközti oldalon várakozó, illetve haladó járművekre: egy Smartra, egy Skodára és egy BKV-buszra dőlt.

Óriási szerencse a szerencsétlenségben

Az egyik vastag ág a csuklósbusz tetején landolt, de nem törte be azt, a Smartot tulajdonképpen észre sem lehetett venni, annyira beterítette a lombkorona, a Skoda pedig a motorháztetejére kapott egy másik öles ágat – ha utóbbi autót egy kicsivel hátrébb találja el, a szélvédőn keresztül a sofőrt is súlyosan megsebesíthette volna.

Nem történt személyi sérülés

Mondhatni, csodálatos módon sem a buszon, sem a két személyautóban nem sérült meg senki, minden érintett ki- illetve le tudott szállni a járművéből, csak a vadgesztenyefa esett áldozatul az “orvtámadásnak”.

A tűzoltók is a helyszínre sietettek

A fővárosi tűzoltók gyorsan a helyszínre értek, ahol a rendőrségi helyszínelést követően motoros fűrésszel feldarabolták, majd lehúzták az útról, illetve leemelték a Skodáról a jobb létre szenderült nővény maradványait.

A Budagyöngye környéke órákra megbénult

A főutat dél után kevéssel a hatóságok teljes szélességében lezárták, bár igazából a gesztenyefa önmagában is gondoskodott az útzárról… Ennek ellenére többen is megpróbáltak a Gábor Áron utcából jobbra, a Hűvösvölgy felé kanyarodni, így nem volt könnyű dolga a terelést végrehajtó rendőrhölgynek.

Késések a buszok közlekedésében

A tömegközlekedési járatokat bő két órán keresztül szintén elterelték, ezalatt óriási fennakadások voltak a környék közlekedésében.

Kiemelt és belső fotók: Gombkötő Krisztián