Embercsempészeket fogtak a rendőrök hétfő délután Győr és Sopron között Vitnyédnél. A 85-ös úton állították meg az autót. Az egyik férfinél gránát volt, azt robbantotta fel az út melletti erdőben, ahová bemenekült.

Megállították az autót

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján megállítottak egy magyar honosságú személygépkocsit október 26-án 13 óra 24 perckor a 85-ös számú főúton, Vitnyéd térségében. 

Gránáttal a kezében kiugrott a kocsiból

Az Ausztria irányába haladó járműből a gépkocsi vezetője kezében egy lőfegyverrel és egy kézigránáttal kiugrott és elszaladt.

Követték a rendőrök

A rendőrök biztonságos távolságból követték, megállásra szólították fel, aminek nem tett eleget, ezért figyelmeztető lövést adtak le.

Felrobbantota a gránátot

Ekkor a férfi maga ellen fordította a fegyverét, eközben a nála lévő kézigránát felrobbant. Az eset körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Nyomozó Ügyészsége a helyszínen vizsgálja. Súlyos baleset történt! Kövesd élőben az ország útjain történt baleseteket, cikkünk folyamatosan frissül, klikkelj ide!

Hárman elfutottak

A gépkocsiban a sofőrön kívül öt migráns utazott. Hárman elfutottak a helyszínről, felkutatásuk folyamatban van – írja a rendőrség hivatalos oldala.

Előállították

Két külföldit előállítottak, ők magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Visszakísérik őket

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kilenc rendőrautó

A szemtanúk állítása szerint kilenc rendőrautó zárja le az utat, félpályán engedik a forgalmat, nagy a torlódás a környéken.

Lövés dördült

Egy másik szemtanú így számolt be az eseményekről: “Pont ott haladtunk el amikor lövés dördült utána egy hangos robbanás volt.

Sokkoló volt

Majd három rendőr golyóálló mellényben jött ki az erdő előtti részről. Utána vettük észre a narancssárga mellényben a fűben fekvő testet. Elég sokkoló volt. Miért nem zárták le az utat a rendőrök?” – írta a szemtanú. Súlyos baleset történt! Kövesd élőben az ország útjain történt baleseteket, cikkünk folyamatosan frissül, klikkelj ide!

Kiemelt kép: illusztráció, ha friss fotókat kapunk cseréljük a képünket