Kegyetlen állatviadal közben csaptak le a TEK-kommandósai a nyíregyházi tanyára. Lekapcsolták az összes résztvevőt és lefoglalták a kutyák trenírozására, kínzására használt eszközöket, futópadokat, doppingszereket. A rajtaütésről készült videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Tiltott állatviadal

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a Terrorelhárítási Központ bevonásával ütöttek rajta november 28-án reggel egy Nyíregyháza külterületén lévő ingatlanon, ahol tiltott állatviadalt tartottak.

Állatviadal közben csaptak le a kommandósok

A rendőrök az állatviadal szervezőit, és résztvevőit a tiltott tevékenység közben érték tetten. Az állatok tartására, kiképzésére és harcoltatására kialakított ingatlan használója L. T. 46 éves nyíregyházi lakos szervezte és tartotta meg a tiltott állatviadalt, amelyen tevékenyen részt is vett.

Elpusztult az egyik kutya a harcban

A tiltott állatviadalt szervező férfi a nap első mérkőzésén harcoltatta egyik kutyáját, amely olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elpusztult.

Kegyetlen tréning

A megalapozott gyanú szerint a nyíregyházi férfi a viadalokra történő felkészítésük érdekében olyan kegyetlen bánásmódot alkalmazott a tulajdonában lévő állatokkal szemben, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy még a harc előtt a kutyák egészségkárosodását, esetleges pusztulását okozza.

Állatviadalokra nevelte a kutyákat

Kifejezetten állatviadalokon való részvételre vásárolta, tenyésztette és nevelte a kutyákat. A hasonló érdeklődésű ismerőseivel főként a közösségi médián keresztül került kapcsolatba. A tiltott állatviadal megszervezésére ezen ismerőseivel, ezúttal B. B. 42 éves kótaji lakossal közösen készült.

Fogadásokat kötöttek

Ők hasonlóképpen tartott kutyáikkal résztvevőként, vagy bíróként, nézőként vettek részt az egyes mérkőzéseken, amelyekre a nyomozás adatai szerint fogadásokat is kötöttek.

Egy Budapest mellett élő férfit is letartóztattak

A nyíregyházi nyomozók a rajtaütés helyszínéről előállítottak közül hat férfit hallgattak ki gyanúsítottként. L. T. 46 éves nyíregyházi, B. B. 42 éves kótaji, G. Z. 43 éves dögei, B. N. 34 éves kisbágyi, valamint N. Zs. 45 éves és K. A. 24 éves a Budapest melletti Erdőkertesen élő férfit tiltott állatviadal szervezése bűntett, valamint állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták.

25 kutyát foglaltak le

A rendőrség a nyomozási cselekmény alkalmával huszonöt kutyát lefoglalt, és gondoskodott elszállításukról, biztonságba helyezésükről.

Doppingszereket is lefoglaltak

Lefoglaltak még az állatok harcra történő felkészítéséhez használt különböző eszközöket, így futópadokat, fecskendőket, teljesítményfokozó szereket, gyógyszerkészítményeket, és a korábbi állatviadalokról készült felvételeket tartalmazó elektronikus adathordozókat.

Itt vannak a rendőrség videói

Képek: részlet a rendőrség videóiból