Egy 87 éves férfi lakása gyulladt ki vasárnap este Budapesten. A tűzben az idős férfi két karja és lába is megégett. Két rendőr hozta ki a tűzből a tulajdonost, a tűz egy gyertya miatt keletkezett.

Tűz Kispesten

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu elsőként beszámolt, vasárnap este kigyulladt egy panelház felső szintjén lévő lakás Budapesten, a 19. kerületben. A tűz a szomszédos két lakásra is átterjedt. Az oltás miatt több lakás is elázott.

Egy idős férfi élt a lakásban

A 19. kerület járőrei percek alatt kiértek a helyszínre, ahol, kiderült, hogy a felső szinten égő lakásban egy idős férfi él.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A rendőrök találtak rá a férfira

Gáti Gábor r. főtörzsőrmester és Simon Alex r. őrmester beszaladtak az épületbe, majd a kilencedik emeleten megtalálták az égő lakásban rekedt 87 éves férfit – írja a police.hu.

Megégett a karja és a lába

Az idős lakó nem tudott kijutni a füsttől és a lángoktól. A tűzben a férfi mindkét karja és lába megégett, a járőrök a sérültet felemelték és a lépcsőn vitték le az épület elé, majd átadták a mentőknek, akik kórházba szállították. A mentés közben az egyik rendőr enyhe füstmérgezést szenvedett.

A Facebookon tartották a kapcsolatot

A környező lakók már vasárnap este a jelezték segítségüket. Többen ruhát, élelmiszert, pokrócot és éjszakai szállást kínáltak a károsultaknak. Azonban a kijárási tilalom miatt nem mertek lemenni az utcára, így a Facebookon tartották a kapcsolatot a lakásukat elhagyó szomszédokkal.

A BKK melegedőbuszt küldött

A házból a többi lakót a Katasztrófavédelem munkatársai kísérték ki, a tűz miatt az egész épületet kiürítették és áramtalanították. A kiürítés miatt a lakóknak a Budapesti Közlekedési Központ küldött melegedő buszt.

Gyertya miatt gyulladt ki a lakás

A tűzesetben a többi lakó nem sérült meg, a tűz az elsődleges információk szerint egy gyertyától keletkezhetett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság 19. kerületi Rendőrkapitánysága gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt indított büntetőeljárást.

Videó a mentésről

A Fővárosi Katasztrófavédelem közétett egy videót a mentésről. A felvételt ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI