Egy 27 éves enyingi férfi már a letartóztatását tölti, akivel szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda (KR NNI) Székesfehérvári Osztálya folytat büntetőeljárást. Sz. Róbert a rendőrség gyanúja szerint egy meglehetősen rossz egészségi állapotban lévő férfit tartott fogva egy sötét, víz nélküli, apró lyukban.

Földet vásárolt

A rendőrség információi szerint Sz. Róbert 2017 májusában egy súlyos mentális betegségekkel küzdő férfitól megvásárolta a Torvaj belterületén lévő földterületét, amelyhez egy ingatlan is tartozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt vásárolta meg a telket

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bezárta egy lyukba

A tettes még aznap ismeretlen módszerrel visszaszerezte a pénzt az eladótól, aki akkor az egészségi állapota miatt már nagyon rossz állapotban volt. Ezt követően Sz. Róbert az ingatlant tovább értékesítette, majd a kiszolgáltatott férfit egy mezőszentgyörgyi ingatlan garázsépületéből leválasztott, ablaktalan, folyóvízzel nem rendelkező helyiségében helyezte el.

Itt aludt a szerencsétlen férfi

A fogva tartott férfi szobája – Forrás: Police.hu

Elvette a pénzét

A szörnyűségek ezzel azonban még nem értek véget. A súlyos betegségei miatt a férfi a bíróság által gondnokság alá volt helyezve, és az ellátásáért pénzt is kapott, ám ezt az összeget Sz. Róbert és hozzátartozói elvették és saját magukra elköltötték.

Alig kapott enni

Mindeközben a fogva tartott férfi minimális ellátást kapott Róbertéktől, ráadásul a lakhatásért cserébe még a ház körül is dolgoznia kellett. A férfit egy rendőri akció során tavaly december 10-én helyezték biztonságos környezetbe.

Ezen az életszínvonalon élt az áldozat

A fogva tartott asztala – Forrás: Police.hu

Ez is érdekelhet

Súlyos bűnöket követett el a rabszolgatartó

Sz. Róberttel szemben nagyobb kárt okozó csalás bűntett, emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást a Készenléti Rendőrség. A férfit azóta letartóztatták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Az ablaktalan, víz nélküli lyuk – Forrás: Police.hu