A dabasi rendőrök a kábítószer átadásakor értek tetten két Pest megyei férfit, akik marihuánát cseréltek volna egymással. Miközben üzleteltek, felhívták a dílert, hogy rendőrök vannak a faluban, de az eladó hiába próbált menekülni, a rendőrök a helyszínen elfogták.

Meglepték a kábítószereseket

Május 6-án, délután egy tatárszentgyörgyi ház előtt satufékeztek a rendőrök, akik két drogügyletet lebonyolító férfire számítottak a címen. Nem vártak sokat, a vásárlás kellős közepén ütöttek rajta a tetteseken. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pest megyében fogták el őket

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közel 100 gramm

Az adás-vételnél egy 26 éves kakucsi, valamint egy 33 éves helyi férfi volt jelen, akik bruttó 71,25 gramm zöld színű kábítószergyanús anyaggal kereskedtek. A rendőrök azonnal megtalálták a zöld kábítószert, amelyet le is foglaltak.

Jó nagy zacskónyi drogot találtak

Lefoglalt kábítószergyanús anyag – Forrás: Police.hu

Ellátta a vásárlóit

A 26 éves kakucsi férfi rendszeresen intézett drogot a vásárlóinak, elfogáskori vevőjének 9,61 grammot adott el 30 ezer forintért. Amikor elfogták, a férfi nem ismerte be a terhére rótt bűncselekményt, sőt még vallomást sem tett.

Figyelmeztető hívás érkezett

Minden díler legrosszabb rémálma, hogy a barátai azzal hívják fel, hogy rendőrök cirkálnak a hazánál, és most ez történt, az árus mégsem tudott időben meglépni. A drog átadásakor beérkezett egy figyelmeztető telefonhívás, miszerint rendőrök vannak a faluban. Hiába próbált azonban elmenekülni az eladó, az egyenruhások mindenkit elfogtak a helyszínen.

Nem hitt a hívásnak

A tatárszentgyörgyi vásárló beismerte a kábítószer-kereskedelem bűntettének elkövetését. Nem először fogadta a kakucsi ismerősét, rendszeres vevője volt, évek óta tőle vásárolt. Az üzletkötésnél beérkező telefonhívással sem foglalkozott sokat, mondván: „mindig járnak rendőrök a faluban, azt hittem, csak átmennek a falun és kész”.

Nejlontasakokat is lefoglaltak a rendőrök

Lefoglalt bizonyítékok – Forrás: Police.hu

Kábítószer-kereskedelmet követtek el

A két férfival szemben kábítószer-kereskedelem meglapozott gyanúja miatt indult eljárás a Dabasi Rendőrkapitányságon, ahol az egyenruhások kezdeményezték az őrizetbe vett 26 éves kakucsi férfi letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lefoglalt kábítószer – Forrás: Police.hu