Április 14-én és 15-én Sz. Tamás 13 autót tört fel egymás után, majd egy boltba és egy dohányüzletbe is megpróbált betörni, de nem járt sikerrel. A 21. kerületi rendőrök gyorsan azonosították, majd elfogták a 20 éves elkövetőt Csepelen.

Feltörte az autókat

A rendőrség beszámolója szerint a fiatal tolvaj április 14. és április 15. között Csepelen 13 autót tört fel, és hatból lopott is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csepelen törte fel a kocsikat

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egyszerű módszerrel dolgozott

Sz. Tamás nem bonyolította túl a dolgokat, hanem egyszerűen betörte a kiszemelt autók ablakát, majd a kesztyűtartóból vagy az utastérből ellopta az ott felejtett, könnyen mozdítható holmikat. Lopott ruhaneműket, sporttáskát, pénzt, de lézeres távolságmérőt és egy egészségügyi dobozt is magával vitt. A betört ablakokkal mintegy 600 ezer forint kárt okozott az autók tulajdonosainak.

Üzletekbe is betört

Autófeltörésein kívül Tamás betört még egy dohányüzletbe és egy kisboltba is. Hasonló módszerrel szintén kitörte az üzletek üvegeit, azonban a biztonsági rácsokon nem tudott bejutni, ezért így a boltokból nem is tudott lopni.

Elfogták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozóinak sikerült gyorsan azonosítaniuk a fővárosi Sz. Tamást, akit május 4-én elfogtak.

Lopást követett el

A csepeli egyenruhások a tolvajt 2 rendbeli lopás bűntett kísérlet, 6 rendbeli lopás vétség és 7 rendbeli lopás vétség kísérlet miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi a kihallgatása során beismerte a bűncselekmények elkövetését.

Kamerák buktattak le egy másik tolvajt

Amint arról a BudaPestkörnyéke.hu híroldal is beszámolt, egy férfi épp az utcán sétálgatott, amikor észrevette, hogy az egyik autóban ott felejtettek egy laptopot és az iratokat. A tolvajnak nem kellett ennél több, és lecsapott a zsákmányra: elvitte a gépet, némi pénzt és az iratokat. Az amatőr tolvaj azonban nem számolt azzal, hogy a környék telis-tele volt térfigyelő kamerákkal.

Maszkot sem húzott

A szerencsétlen tolvaj, tényleg zöldfülű lehetett, ugyanis még a maszkot is lehúzta a lopását követően, így a kamerák kristálytisztán adhatták vissza a férfi arcát. Ha a férfit elfogják, lopás bűncselekménye miatt akár 3 évet is kaphat.

Nem szabad érékeket hagyni a kocsiban!

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az autókban nem szabad értéket hagyni, még akkor sem, ha csak rövid időre hagyjuk el a járművet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Feltört autó – Forrás: Police.hu