Sokkot kapott a kislány, amikor a hírekben megpillantotta szülei kocsiját. Csütörtök délután egy jegyespár vesztette életét a Vas megyei Celldömölk és Mersevát között egy balesetben, amelyben egy oldalára borult buszban is többen megsérültek.

Busszal ütközött

Csütörtök délután egy borzalmas baleset rázta meg a Vas megyei lakosokat, ugyanis Celldömölk közelében egy autó egy busszal ütközött. A szerencsétlenségben egy jegyespár vesztette életét, Gábor és Melinda után egy 11 éves kislány maradt árván. A 29 éves fiataloknak nem volt esélyük, de a buszban utazók közül is többen megsérültek: tíz embert könnyű, kettőt súlyos sérülésekkel vittek kórházba – írja a Blikk.

Itt történt a baleset

Interneten látták

“A digitális oktatás miatt a kislányuk a celldömölki otthonukban maradt az édesanyja testvérével, amikor a szülei elindultak hozzám Nemesszalókra. Rendszeresen átjártak, de most az orvoshoz is beugrottak. Miután elbúcsúztak, a kis Kiara próbálta őket hívni, de nem vették fel neki a telefont. Aztán ahogy az interneten olvastunk egy cikket, hogy egy Audi balesetet szenvedett a közelben, a másik gyerekemmel azonnal a helyszínre siettünk” – mesélte a lapnak Gábor édesanyja, aki ekkor még remélte, hogy nem a fiáék autója ütközött a busszal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Teljesen összetört a fiatalok autója

Súlyos baleset történt – Forrás: BM OKF

Nem tudtak rajtuk segíteni

“Amikor megláttam a kocsiját, összeomlott bennem a világ. A fiam azonnal meghalt, a menyasszonyát még megpróbálták újraéleszteni, de már rajta sem tudtak segíteni. Oda sem engedtek hozzájuk, még elbúcsúzni sem tudtam Gábortól, s még csak nem is láthattam őket” – sírta el magát az édesanya. A pár csupán néhány percre volt az otthonuktól.

Mentők érkeztek a helyszínre

Többen megsérültek a balesetben – Forrás: BM OKF

Kamionos lehet a felelős?

A gyászoló édesanya arról beszélt, hogy a balesetről annyit hallottak, hogy egy kamion megpróbálta megelőzni a buszt egy egyenes szakaszon, ám az utolsó pillanatban egy erős fékezést követően visszatért a sávjába, amikor meglátta, hogy szemből érkezik a fiatalok autója. “Gábor vélhetően megijedhetett a hirtelen feltűnő monstrumtól, és a frontális ütközés elkerülése érdekében valahogy nekicsapódhatott a busznak, ami több mint tíz méteren keresztül tolta őket maga előtt” – mondta dühösen az anya, aki állítja, hogy a kamionos a felelős a fia és párja haláláért.

Együtt éltek

A húsiparban tevékenykedő, külföldi munkát vállaló Gábor és a helyi idősek otthonában dolgozó Melinda a kislányuk születését követően együtt éltek, majd rövid szünet következett a kapcsolatukban. Ezt követően ismét egymásra találtak, és tavaly decemberben Gábor el is jegyezte Melindát, az esküvőt idén nyárra tervezték. Terveik közt szerepelt még egy közös gyermek és vettek volna egy saját házat is, de az álmaik sajnos örökre szertefoszlottak.

15-en sérültek meg

A durva balesetben árokba boruló busz egyébként egy sárvári üzem járata volt, a gyár a pápai és környékbéli dolgozókat szállította épp a délelőttös műszak után. A buszon 15-en utaztak, de a jármű üzemanyagtartálya is megsérült, rengeteg gázolaj folyt az útra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A baleset helyszíne – Forrás: BM OKF