Életveszélyesen bántalmazta ismerősét egy 20 éves Nógrád megyei férfi, aki ellen most hozott első fokon ítéletet a Balassagyarmati Törvényszék. A férfi legfőbb bűne az volt, hogy ismerősét koponyatörésig verte, majd eszméletlenül magára hagyta az utcán, de a nyomozás során kiderült, a férfi kábítószerezett is.

Együtt ittak

A vádirat szerint a fiatal férfi 2019. október 3-án együtt italozott két társával Salgótarjánban, azonban az egyikőjükkel nem sokkal később összeveszett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Salgótarjánban vesztek össze

Megtámadta társát

A szóváltást követően a 20 éves fiatal térden rúgta az előtte haladó ismerősét, aki ettől a térdére bukott. Ezután a támadó a szeme környékén is megrúgta az áldozatát, aki ettől a földre esett, majd a 20 éves férfi tovább verte az öklével a társát.

Életveszélyes sérüléseket szenvedett

A bántalmazás miatt a férfi eszméletét vesztette, vérzéssel és koponyaűri levegőgyülemmel járó koponyatörést szenvedett. Támadója a vérző sérülései ellenére a járdán fekve magára hagyta eszméletlen társát.

Ez is érdekelhet

Drogozott is

Az eset után néhány nappal a 20 éves támadó amfetamint és marihuánát is fogyasztott, ezért neki a bíróságon drogfogyasztás miatt is felelnie kellett.

Börtönre ítélték

A büntetett előéletű fiatal férfit első fokon életveszélyt okozó testi sértés bűntettében és kábítószer birtoklásának vétségében mondta ki bűnösnek a Balassagyarmati Törvényszék, ezért őt négy év hat hónap börtönre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság ezenfelül kötelezte a 20 éves férfit a közel 200.000 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

Friss

Még nincs vége

Mivel az ügyészség súlyosítás miatt nyújtott be fellebbezést, ezért az ítélet még nem jogerős. Az eljárás másodfokon folytatódik a Fővárosi Ítélőtábla előtt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke