Önbíráskodás kísérlete és súlyos testi sértés miatt kell felelnie egy férfinak, aki a telefonja visszaszerzése érdekében támadt rá két másik férfira. A feldúlt férfinak nagyon nagy szüksége lehetett a mobiljára, ugyanis a visszaszerzés során az egyik áldozatát gázolajjal locsolta le és megöléssel fenyegette meg.

Eltűnt a telefonja

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi 2019. szeptember 7-én együtt italozott másik három férfival egy Komárom megyei, süttői telken, ahol nem sokkal később eltűnt a mobiltelefonja. A férfi azt gondolta, a telefonját a társaságból lopta el valaki, ezért kitervelte, hogyan szerzi majd azt vissza. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Süttői telken italoztak

Felfegyverkezett

Mivel a férfi azt gyanította, hogy a mobilja a társaság egyik résztvevőjénél lehet, ezért másnap reggel magához vett egy fejszét, valamint egy gázolajat és cukrot tartalmazó üveget.

A mobilját akarta

Ezután a bosszús elkövető átment az italozás egyik résztvevőjének a telkére, ahol arcon is ütötte a férfit, majd felszólította arra, hogy adja neki vissza a telefonját. A szerencsétlen áldozat az ütéstől elesett, majd összeszedte magát, felpattant és elmenekült a helyszínről.

Fiára támadt

Ezt követően a férfi az áldozat fiától akarta visszaszerezni a mobilját, de mivel a fiú nem tudott mondani semmit, ezért megrúgta őt, aki emiatt legurult a lépcsőn a pincéhez. A dühöngő támadó követte a fiút a pincébe, ahol a fejszével össze-vissza hadonászott, több tárgyat is megrongált, a fiú kezét megsebezte, és közben folyamatosan a telefonját követelte.

Ebben a pincében zúzott a férfi

Lelocsolta a gázolajjal

A durva bántalmazás odáig fajult, hogy az elkövető levetette a fiúval a lábán lévő bakancsát, majd gázolajat locsolt rá és a berendezési tárgyakra, amely után az öngyújtóját kezdte szikráztatni. Miközben a gyújtó tűzkövén húzogatta az ujját, többször kérdezte, hogy hol van a telefonja, valamint megöléssel fenyegette a fiút.

Lefoglalták a férfi öngyújtóját

Sérülésekkel, de megúszta

A bántalmazás során ennek az áldozatnak több horzsolása és zúzódása is keletkezett, de a fiúnak eltörött néhány bordája is.

Börtönbüntetést kértek a férfira

A brutális fellépése miatt az ügyészség azt indítványozta a férfival szemben, hogy ítéljék őt börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a fejszét pedig kobozzák el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A fiú bakancsa – Forrás: Ügyészség