Súlyosabb büntetés miatt nyújtott be fellebbezést a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség abban az ügyben, amelyben egy ópusztaszeri férfi és társai brutálisan összevertek egy vendéget a környékbeli sörözőben. Az emberölési kísérlet és más bűncselekmény miatt korábban a Szegedi Törvényszék nem jogerősen egy évtől hat évig terjedő szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélte az elkövetőket, ezt a döntést torpedózta most meg az ügyészség.

Részegek voltak

Az elsőfokú ítélet szerint az ópusztaszeri férfi 2018 elején a környékbeli sörözőben ivott többet a kelleténél, és szóváltásba került egy szintén ittas vendéggel. Vitájuk azonban hamar elfajult: az ópusztaszeri férfi rátámadt a vendégre, aki a bántalmazás következtében combnyaktörést és számos más sérülést szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ópusztaszeri férfi támadt

Nem hívtak mentőt

A férfi társa, a sörözőben dolgozó pultos megkérte a férfit, hogy vigyék ki az összevert vendéget. A felszólítást követően először a közelbe, majd a pultos kérésére egy távolabbi kivilágítatlan füves területre vitték, ahol a téli mínuszok ellenére magára hagyták.

Megtalálták

Az összevert részeg sérültet a késő esti órákban a söröző egyik vendége találta meg, végül az áldozatot a helyi körzeti megbízott szállíttatta el mentővel. Az áldozat halála bekövetkezett volna, ha nem érkezik segítség.

Ez is érdekelhet

Súlyosabb büntetést kértek

Az elsőfokú ítélethirdetést követően a fellebbezésekre került sor, így az ügyészség meg is ragadta a lehetőséget, és a bántalmazó és társa ellen súlyosabb büntetést kértek a bíróságtól. Ezzel szemben az elkövetők és védőik felmentés, valamint enyhítés miatt jelentettek be fellebbezést.

Meg is halhatott volna a vendég

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az átiratában kifejtette, hogy az emberölési kísérletet megvalósító elkövetőkkel szemben kizárólag a büntetések súlyosításával van lehetőség arra, hogy kellőképpen elérjék a büntetési célokat. Emiatt az elsőfokú ítélet megváltoztatására tettek indítványt.

Nemrég történt

Előzetesbe raknák a férfit

Az elsőfokú ítélet kihirdetését követően a vádhatóság indítványozta azt is, hogy a bántalmazó férfinak rendeljék el a letartóztatását, de ezt az kezdeményezést a bíróság elutasította. Ez ellen az ügyészség ismét fellebbezést jelentett be, és ezt a fellebbviteli főügyészség is fenntartotta. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke