Négy év és két hónap lesz a büntetése annak a büntetett előéletű férfinak, aki egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei élelmiszerbolt előtt vívott ádáz küzdelmet egy nővel a karton alkoholmentes söreiért. A részeg férfinak sikerült is kilopnia egy dobozt a kartonból, amelyet fegyverként használt a nő ellen, de végül a támadó sör nélkül távozott, most pedig meg is kapta a méltó büntetését a bíróságtól.

Sörre szomjazott

2019. július 2-án, délben egy törökszentmiklósi üzletnél akarta elkövetni a nem mindennapi rablását egy férfi, aki egy nőhöz és a férjéhez ment oda, akik épp a kerékpárjuk kosarába pakolták be a megvásárolt termékeiket. Ekkor odalépett hozzájuk a fiatal férfi, és beszélgetni kezdett velük, majd egy hirtelen mozdulattal kikapta a nő kosarából a karton alkoholmentes dobozos sört, amivel megpróbált elfutni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Törökszentmiklóson rabolt

Nem hagyta annyiban

A meglopott nő azonban nem engedte elmenekülni a férfit, és utána futott, utolérte, majd megpróbálta tőle visszavenni a söröket. Ezt követően dulakodni kezdtek, amitől mindketten a földre estek. Ekkor a férfi kivette a kartonból a 24 sörösdoboz egyikét, majd azzal megütötte a nőt. Amikor a férfi látta, hogy a hölgy nem hagyja magát és többen a segítségére siettek, a sörösdobozzal a kezében elfutott a helyszínről.

Ismét bepróbálkozott a lopással

Később azonban a támadó visszament a nőhöz és újból megpróbálkozott a sörlopással, mivel látta, hogy a nő férje éppen a biciklijére rakja fel a megmaradt söröket. A férfi ismét odament hozzájuk, megragadta a kartont, de ezúttal sem járt sikerrel. A férj ugyanis nem engedte, hogy a tolvaj elvigyen akár egyetlen dobozt is. Ezek után az elkövető elfutott.

Részeg volt

Tóvizi Ádám, a Szolnoki Törvényszék sajtósa elárulta a 24.hu megkeresésére, hogy a férfi részeg volt a bűncselekmény elkövetésekor. “Vallomásában azt mondta, hogy reggel óta italozott, és azért ment a bolthoz, hogy további alkoholt szerezzen, de mire az üzlethez ért, már annyira részeg volt, hogy nem tudta, mit cselekszik” – mondta a szóvivő, aki hozzátette azt is, hogy az ügy elbírásánál nem bírt jelentőséggel az, hogy a férfi tudta-e , hogy alkoholmentes sörért harcolt a nővel.

Rablás történt

A Szolnoki Törvényszék a jelentésében idézte a Büntető Törvénykönyv azon megállapítását is, amely szerint rablást követ el az a tolvaj, aki a lopása során erőszakot alkalmaz. Ennek értelmében a férfi – még ha egy alkoholmentes sörösdobozzal is –, de rablást követett el, tette pedig a törvény szerint 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezt mondta a sörtolvaj

A sikertelen rabló csak részben ismerte el a bűnösségét, mivel tagadta, hogy megütötte a nőt vagy hogy dulakodott volna vele. Vallomásában azt mondta, a nő csak ráesett, és inkább a hölgy bántalmazta őt.

Ez is érdekelhet

Elítélték

A fiatalkora ellenére már büntetett férfit rablás miatt jogerősen 4 év 2 hónap börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a Szolnoki Törvényszék. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik