Munkaadója tanyájáról lopott kisborjúkat egy férfi, aki elmondása szerint túl is adott az állatokon. A rendőrök megtalálták a borjakat, és azokat vissza is adták a jogos tulajdonosának.

Feljelentette

A meglopott munkaadó 2021. február 16-án tett feljelentést a rendőrségen, és elmondta, hogy ellopták a fiatal borjúit a Bugyiban található tanyájáról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pest megyei Bugyiról loptak

5 borjút vitt el

A tanya tulajdonosa azt is megemlítette a rendőröknek, hogy neki van egy tippje arra vonatkozóan, ki lehetett a tettes. A munkaadó az egyik alkalmazottját nevezte meg, aki a gyanú szerint 2020 decemberben és idén januárban ellopott tőle öt Charolais fajtájú borjút.

Megtalálták a munkást

A Bugyin szolgálatot teljesítő körzeti megbízott helyismeretének segítségével a rendőrök be tudták azonosítani a helybéli munkást, akit az egyenruhások el is fogtak. A rendőrök előállították a kapitányságon a férfit és gyanúsítottként kihallgatták, melynek során az elkövető beismerte bűnösségét.

Eladta az állatokat

Vallomásában a férfi előadta a vele szemben intézkedő rendőröknek, hogy az öt borjú közül egyet megtartott, egyet elajándékozott, további hármat pedig eladott ismeretleneknek. Hogy ez tényleg így volt-e, az nem derül ki a rendőrségi jelentésből, azonban az igen, hogy a dabasi nyomozók megtalálták a kisborjúkat, melyeket lefoglaltak, majd azokat – egy kivételével – visszaadták a jogos tulajdonosnak.

Lopással gyanúsítják

A Dabasi Rendőrkapitányság lopás miatt folytatja le a szabadlábon védekező 34 éves férfivel szemben a további eljárást.

Ősszel a Miskolci Állatkertből szöktek el kenguruk

Korábban a Kékvillogón is írtunk róla, hogy két kenguru elszökött a Miskolci Állatkertből, az állatok felkutatásához pedig a lakosság segítségét kérték a vadaspark dolgozói. A Benett-kenguruk szeptember 10-én, hajnalban szöktek el az állatkertből.

Két állatot kerestek

A rendőrség korábbi jelentése szerint szeptember 15-én meg is találták a nagyobbik kengurut, amelyet rögtön az állatkertbe is vittek, azonban az állat az út során elpusztult. A szerencsétlen kenguru már az eltűnése előtt rossz állapotban volt, halálát pedig feltehetően a kimerültség és a stressz okozta, arról nem is beszélve, hogy amíg kint kóborolt, nem jutott hozzá megfelelő táplálékhoz és ivóvízhez sem.

A másik kenguru jól van

Egy nappal később a másik, kisebbik kengurut is megtalálták, amelyet kirándulók vettek észre az állatkert közelében. A bejelentést követően azonnal kiértek a helyszínre az állatkert munkatársai, akik épségben vissza is vitték a kengurut az állatkertbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lopott borjú – Forrás: Police.hu