10 évvel ezelőtti támadás gyanúsítottját fogták el a Pest megyei rablási detektívek, miután a felfüggesztett nyomozás aktáját újra elővették. A rendőrök a rablás mögött álló B. Csaba ellen eljárást indítottak, majd a férfit letartóztatták, miután az eldobott tárgyakon az ő DNS-ét találták meg.

10 éves rablás

A rendőrség információi szerint két, akkor még ismeretlen férfi egy törökbálinti asszony házába osont be 2010. szeptember 2-án, éjszaka. A tettesek átmásztak a kerítésen, ezt követően pedig a bukóablakon jutottak be az alvó, akkor 65 éves nő otthonába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Törökbálinti házba mentek be

Rátámadtak a nőre

Miután betörtek, az elkövetők kiráncigálták a nőt az ágyából és késsel megfenyegették, hogy nyissa ki nekik a széfet, amit az áldozat meg is tett. A támadás során az állán, a nyakán és a karján is megsebesítették az asszonyt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Kirabolták

Ezek után a rablók felmarkolták a kötegnyi valutát és közel 100 ezer forintot, illetve elloptak egy több százezer forint értékű fényképezőgépet is, majd ráparancsoltak áldozatukra, hogy ne merjen szólni a rendőröknek. A támadók végül elmenekültek a helyszínről.

Nem volt elég bizonyíték

Hosszú hónapokig keresték a rendőrök a betörők nyomát, azonban a beszerzett adatok és információk nem bizonyultak elegendőnek az ügy megfejtéséhez. A támadók nem kerültek elő, egy idő után pedig a rendőrség fel is függesztette a nyomozást, de az ügyet nem feledték el.

Megtalálták a DNS-ét

Idén januárban kaptak a rendőrök olyan hasznos információt, amelynek segítségével végül fel tudták göngyölíteni a 10 évvel ezelőtti bűncselekményt. A rablási nyomozók egyébként már a beérkező információmorzsák ellenőrzése közben érezték, hogy megoldódni látszik az ügy, ugyanis az egyenruhások olyan tárgyakat találtak, amelyeket az elkövetők dobtak el menekülés közben. Az egyik ilyen eldobott tárgyon pedig meg is találták B. Csaba DNS-ét.

Megtalálták a rablót

A rendőrök alapos munkájának köszönhetően 2021. február 16-án, hajnalban egy akció keretén belül elfogták a 45 éves B. Csabát a dunaharaszti címén. A gyanú szerint ő és jelenleg ismeretlen bűntársa követte el a támadást.

Letartóztatták

B. Csaba az eljárás során nem élt panasszal, és azt sem tagadta, hogy az ő DNS-e van a megtalált ruhadarabon, azonban nem volt hajlandó beismerni a bűnösségét. Sőt, ezenfelül azt állította a rendőröknek, hogy mivel sokan jártak hozzá, ezért bárki elvihette a holmit, amin az ő DNS-e volt. A hatóságok végül felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indítottak vele szemben eljárást, a férfit pedig azóta le is tartóztatták.

Így fogták el a férfit

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból