Megszökött két kenguru a Miskolci Állatkertből csütörtök hajnalban. A rendőrség és a lakosság segítségét kéri a vadaspark vezetősége.

Azeptember 10-én hajnalban megszökött két kenguru a Miskolci Állatkertből. A z intézmény Facebook oldalán azt írták, az egyik kenguru már elhagyta az állatkert területét és a közeli erdős, ligetes részen lehet, eredeti élőhelyének megfelelően a nyílt füves területet kedveli. 

Szabó Csilla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta,  hogy a két szökevényből az egyiket már rögtön az állatkert területén belül megtalálták. 

A másik állat egyelőre nem került befogásra, ebben az állatkert kérte a rendőrség segítségét. De a rendőrök nem keresik az elcsatangolt állatot.

Az állatkert munkatársai viszont annál inkább, és az egész várost arra kérik, hogy amennyiben látja valaki a 60-70 centiméter magas, szürkés színű, közepes, ülő kutyára hasonlító állatot, akkor ne próbálják meg megfogni, hanem értesítsék a hatóságokat vagy az állatkertet a következő elérhetőségek egyikén: +36 30 510 7093; +36 30 339 6544 (Főápoló) vagy az állatkert központi számán + 36 46 332 121.

Kérik továbbá a Csanyik környékén kirándulókat, hogy kutyáikat pórázon sétáltassák az esetleges balesetek elkerülése érdekében. Felhívták az autósok figyelmét is, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Pest megyében egy kengurut találtak

A BudaPestkörnyeke.hu tavaly augusztusban számolt be arról, hogy a Pest megyei Diósdon egy utcán kóborló kengurut találtak a helyiek. Ők a Facebookon keresték az állat gazdáját.

Kiemelt és belső kép: az elveszett kenguru – Forrás: miskolczoo.hu