Pest megyei rendőröktől kapta vissza a piros rokkantkocsiját egy törteli nyugdíjas, miután egy helyi férfi ellopta azt. Mint kiderült, a tolvaj két üveg whiskey legurítása után döntött úgy, hogy elköti a járgányt, mivel késő este már túl fárasztónak érezte a gyaloglást.

Eltűnt a kocsija

79 éves asszony panaszolta el a rendőröknek, hogy egyik napról a másikra eltűnt a garázsból a piros rokkantkocsija. Az eltűnést 2021. február 15-én, kora délután vette észre, amikor feltűnt neki, hogy a garázsajtón nem volt lakat. Amikor benézett a helyiségbe, látta, hogy nincs ott a 200 ezer forintot érő kiskocsija, a drótkerítésének egy része pedig ki volt döntve. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Törteli nyugdíjast loptak meg

Megtalálták a kocsit

Az idős asszony elektromos kiskocsija nyomába a ceglédi nyomozók eredtek, akik egy órán belül megtalálták a piros kocsit, és azt is, aki elkötötte a járművet. A felderítésben sokat segített a rendőröknek a helyi körzeti megbízott is, aki hasznos információkkal látta el az egyenruhásokat. A kiskocsit végül egy közeli udvaron álló kunyhóban találták meg, néhány alkatrészéért viszont egy másik portáig kellett mennie a rendőröknek, ahol a tettes is előkerült.

Itt rejtette el a kiskocsit

Valentin-napon lopott

A 27 éves férfi nem igazán tudta feleleveníteni a rendőröknek, hogy a 2021. február 14-én elkövetett lopás miért következett be, ebben minden bizonnyal szerepet játszhatott az a két üveg whiskey is, amit elmondása szerint aznap gurított le a torkán.

Megpróbált emlékezni

Mivel a rendőrök nem elégedtek meg ennyivel, ezért tovább kérték a férfit, hogy próbáljon visszaemlékezni. Ekkor a férfi elmondta, hogy hazafelé tartott aznap este, amikor úgy döntött, hogy a gyaloglást fel kellene váltani valami kevésbé fárasztó módszerrel. Innen jött az ötlet, hogy az idős asszony garázsában ott rejtőzik a megoldás.

Bemászott a kiskocsiért

Mivel a férfi tudta, hogy az idős asszony a garázsában tárolja az elektromos járművét, ezért átmászott a kerítésen, leszedte a lakatot, majd kitolta a rokkantkocsit az udvarra. A részeg tolvaj épp kifelé mászott, amikor a kerítés kidőlt alatta, az így szabaddá tett útvonalon aztán kivonszolta és hazatolta zsákmányát.

Megjelentek a rendőrök

Miután másnap magához tért, látta, hogy a környéket ellepték a rendőrök, ezért ijedtében elkezdte szétszerelni a sufniba rejtett kocsit. Az alkatrészek egy részét átvitte egy másik telekre, azonban mire visszaért, a kapuban a rendőrök várták. Állítása szerint azóta megbánta tettét és szégyent érez.

Lopással gyanúsítják

A ceglédi nyomozók lopás gyanúja miatt folytatják le a további eljárást a 27 éves férfival szemben. A rokkantkocsi 2021. február 17-én visszakerült tulajdonosához.

Most már ismét az idős nyugdíjasé a piros kiskocsi

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Az idős asszony – Forrás: Police.hu