Súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség azzal a két biztonsági őrrel szemben, akik elfogtak az üzletben egy általuk tolvajnak vélt férfit és meg is verték őt. A támadást ugyan észlelte az üzletvezető is, azonban nemtudta megakadályozni a bántalmazást, az esetről videó is készült, melyet a cikk végén nézhetsz meg.

Biztonsági őrök erőszakoskodtak

Az ügyészségi vádirat szerint a két biztonsági őr közül az egyik egy pécsi drogériában vagyonőrként, míg a másikuk a drogériának helyt adó üzletközpontban dolgozik biztonsági őrként. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pécsen dolgoztak biztonsági őrként

Felismerte áldozatát

2020 szeptemberében a vagyonőr meglátta az üzletben a férfit, akit már látásból korábbról ismert, hiszen már többször is tetten érte bolti lopáson, amikor parfümöket lopott el. A támadás előtt a vagyonőr az üzlet rejtett helyiségéből kamerán figyelte az üzletteret, majd amikor a férfi a parfümös részleghez ért, akkor az őr kiment az eladó térbe és leengedte az üzlet bejárati rácsát, hogy a férfi ne tudja a boltot elhagyni.,

Nem tudott menekülni

Miután a férfi látta, hogy leereszkedtek a rácsok, a kijárat felé indult, azonban a rácsok miatt nem tudta elhagyni az üzletet. Így könnyen utolérte őt a vagyonőr.

Rátámadt

Ezt követően a vagyonőr megragadta a férfi karját, majd berángatta a raktárhelyiségbe, ahol többször is megütötte, megrugdosta őt.

Ott volt az üzletvezető is

Mindezt látta az üzlet vezetője is, aki felszólította a vagyonőrt, hogy fejezze be a bántalmazást és meg is próbálta őt elhúzni a férfitól, azonban ez nem sikerült neki. Ezért az üzletvezető gyorsan kiment az eladótérbe, felnyitotta az üzlet ajtajának rácsát, és segítséget kért az üzletház folyosóján tartózkodó biztonsági őrtől.

Letérdeltette

Eközben a vagyonőr a hátsó helyiségben levetette a férfi cipőjét, majd letérdeltette. Ekkor érkezett a helyiségbe a biztonsági őr is, aki egy alkalommal ökölbe szorított kézzel megütötte a férfi arcát, melynek következtében annak eltört az orra.

Túllépték hatáskörüket

Az ügyészség szerint a biztonsági őr cselekménye súlyos testi sértés bűntettének, míg a vagyonőr cselekménye a garázdaság és a könnyű testi sértés vétségének megállapítására alkalmas. Ennek értelmében mindketten súlyos testi sértés miatt felelhetnek.

Videón a brutális bántalmazás

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet az ügyészség videójából