Súlyos testi sértés és felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás miatt emelt vádat egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei testvérpárral szemben a Jászberényi Járási Ügyészség. Mint kiderült, a jászkiséri fivérek a saját, haragos viszonyban álló testvérüket támadták meg.

Testvérük megjelent a városban

Az ügyészségi vádirat szerint a 26 és 29 éves fivérek 2020. augusztus 6-án, délelőtt meglátták a Jászkiséren autóval közlekedő testvérüket. Ugyanakkor a fivérek egyáltalán nem örültek testvérük felbukkanásának, ugyanis mindketten haragos viszonyban álltak a férfival – írja a Szoljon.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jászkiséren látták meg testvérüket

Vascsővel támadt

Miután kiszemelték a férfit, az idősebb testvér megragadott egy 140 centis vascsövet, majd amikor a haragosa az autójával odaért, bezúzta a jármű szélvédőjét. Az ütés következtében a férfi által vezetett autó a közelben álló ház betonalapjának ütközve megállt.

Csatlakozott a másik testvér is

Ekkor kapcsolódott be a támadásba a másik testvér is, aki a fivérével a vascső és egy 120 cm-es szerszámnyél segítségével összeverték a férfi autóját. A támadás során betörték az autó szélvédőit, behorpasztották a tetőt és tönkretették a sárvédőt és a műszerfalat is. A járműben 614.000 forint kár keletkezett.

A rendőrségi fotón tisztán látszódnak az ütések nyomai

Megverték a testvérüket

A fivérek nem kímélték az autóból kiszálló testvérüket sem, akit szintén a vascsővel és a szerszámnyéllel vertek össze. A támadás során többször megütötték a férfit, akinek eltörték a védekezésül felemelt alkarját.

Ezzel a vascsővel ütötték a férfit

Ez is érdekelhet

Börtön lehet a büntetésük

A járási ügyészség indítványozta, hogy az erőszakos bűncselekmények miatt már korábban is elítélt testvérpár börtönbe kerüljön. A bíróságtól továbbá kérték azt is, hogy határozott időre tiltsák el őket a közügyek gyakorlásától. Az első fokú ítéletet valószínűsíthetően a Jászberényi Járásbíróság fogja meghozni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Összetört szélvédő – Forrás: Police.hu