A 20., 21. és 23. kerületi ügyészség vádirata alapján jogerősen börtönre elítélték azt a férfit, aki egy buszon vert össze egy ártatlan utast és a buszvezetőt is megfenyegette. A vádhatóság szerint az agresszív férfi azért követte el a támadást, mert úgy vélte, hogy az utastársa őt nézte a visszapillantó tükörben, a támadásról készült korhatáros videót a cikk végén mutatjuk.

Budapesti buszon történt az eset

2020 novemberében nyújtotta be vádiratát a kerületi ügyészség, mely szerint a 31 éves férfi 2018. december 06-án a budapesti, 20. kerületi Debrecen utcánál lévő megállóban felszállt egy buszra, amin a későbbi áldozata is utazott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

20. kerületben szállt fel a buszra

Már a felszálláskor baja volt

A férfi több csomaggal, táskával szállt fel a járműre, és már a felszálláskor elkezdte a problémázást, mivelhogy a buszvezető nem nyitotta ki a kétszárnyú ajtó mindkét ajtaját. Ezt követően a férfi elhaladt az áldozata mellett, majd a busz középső részén állva utazott.

Számonkérte a másik utast

Kis idő múlva a férfi előrement az első ajtóhoz és odalépett áldozatához, majd felkérdezte, miért nézi őt a visszapillantó tükörben. Mivel az utas nem tudott felelni a kérdésre, a férfi tovább kötekedett és egyre agresszívebbé vált.

Ordibálni kezdett

Ezután a férfi egyre idegesebb lett, és trágár kifejezésekkel illette az utast és az őt nyugtatni próbáló buszvezetőt. A sofőr többször is rászólt, hogy a vállalhatatlan magatartását fejezze be.

Bepöccent

A feldúlt férfi akkor borult el igazán, amikor az utas megmondta neki, hogy szálljon le a járműről. Emiatt a férfi úgy begurult, hogy érthetetlen, artikulálatlan ordítással megtámadta az utast, ököllel arcon ütötte őt, majd hátulról ráfogott a nyakára, és üvöltve dulakodott vele. A férfi szorítani kezdte az utas fejét, de az megpróbált kiszabadulni, és a két kezével a férfi testét ütlegelte. Azonban a védekezés nem ért sokat, ugyanis a támadó ököllel többször is meg tudta ütni az utas fejét.

Leállt a busz

Mivel az agresszív férfi az erőszakoskodásával lehetetlenné tette a busz közlekedését, ezért a jármű a rendőrök kiérkezéséig a megállóban állt. Egyébként a férfi a rendőrökre várakozás közben is többször rátámadt az utasra, ám ekkor már a busz többi utasa is megpróbálta őt visszatartani. A férfi eközben a buszvezetőt is megfenyegette, hogy megveri, ha megpróbálja visszatartani.

Elítélték

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a kerületi ügyészség a férfival szemben, így őt a bíróság 7 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. A végzés végleges.

A bántalmazásról a busz kamerája készített korhatáros felvételt

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet az ügyészségi videóból