Két férfit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, miután összeverekedett tíz ember Ózdon – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Életveszélyes balhé

Kilenc helyi férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt tizedik társukkal szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Karókkal, vascsövekkel mentek

Az ügyről azt közölték, hogy múlt szombaton az esti órákban hét ózdi férfi karókkal, vascsövekkel felfegyverkezve ment az újtelepi városrészre, ahol korábbi, vélt sérelmüket akarták megbeszélni három ismerősükkel. A vitás felek azonban összeverekedtek. A tömegverekedés során többen megsérültek, a bunyónak a rendőrök vetettek véget.

Érden is nagy tömegverekedés volt

Ahogy arról a Kékvillogón már korábban beszámoltunk, két többfős társaság brutális tömegverekedést rendezett tavaly július 30-án Érden, egy benzinkúton. A verekedést két család viszálya robbantotta ki, és az összetűzés során nem kímélték egymást: kövekkel, csövekkel, botokkal és késekkel mentek egymásnak a bandatagok, akik súlyosan meg is sebesítették egymást, egy férfi meghalt.

Enyingről érkeztek a támadók

A helyiek elmondása szerint több autóval érkeztek Enyingről Érdre a felfegyverkezett bandatagok, hogy pontot tegyenek egy korábbi, rendezetlen ügyük végére. A verekedés során a harcosok bevetettek mindent, amit csak lehetett: kövekkel, ásókkal, késekkel feszültek egymásnak a rivális bandatagok, és komoly sérüléseket is ejtettek egymáson.

Autós üldözés előzte meg a verekedést

A két banda összecsapása egyértelműen az M7-es autópálya felhajtójánál lévő benzinkúton teljesedett ki, azonban már korábban, néhány kilométerrel arrébb, egy másik kúton szóváltásba keveredtek. A vitájuk ordítozással folytatódott, kergetni kezdték egymást, majd autós üldözésbe kezdtek, a járművekkel többször koccantak is, végül az érdi benzinkúton félreálltak.

Ide-oda üzengettek

Az érdi banda tagjai azt sérelmezték, hogy az enyingiek tiszteletlenül beszéltek és bántak velük, olyan kijelentéseket tettek, hogy érdi, “köztiszteletnek örvendő” családfő feleségével háltak. A hergelések felbőszítették mindkét csapatot, így aztán tettlegességig fajult a vitájuk.

Többen megsérültek

A tömegverekedés során egy 50 éves férfi meghalt, ketten életveszélyesen, hárman súlyosan, míg heten könnyebben megsérültek. Az 50 éves férfit a kocsijában érte a szívtájéki szúrás, amelybe nem sokkal később bele is halt. A 36 éves enyingi érdekkörbe tartozó, késelő férfinek kérték a letartóztatását.

12 személyt tartóztattak le

A főügyészség hét enyingi és öt érdi férfi letartóztatását indítványozta a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt.

Itt van az érdi összecsapásról készült videó

Kiemelt kép: illusztráció, forrás: MTI