A budapesti, 5. kerületi rendőröknek kellett intézkedniük egy a kijárási tilalmat semmibe vevő illegális buli miatt. A buli felszámolása közben öt férfinél kábítószert is találtak az egyenruhások.

Budapesten rendeztek buli

Lakossági bejelentést követően 2021. január 16-án 22 óra tájékán tartottak ellenőrzést egy 5. kerületi társasház pincéjében a rendőrök, akik az illegális buliban tíz szórakozó férfira bukkantak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az 5. kerületben dorbézoltak a férfiak

Kábítószert is fogyasztottak

A buli felszámolása közben az egyik bulizó férfinál mintegy 17 gramm kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök, a tiltott szert a hatóságok lefoglalták.

Öt férfi is kábítószerezett

Miután az egyenruhások beszüntették a férfiak mulatozását, a résztvevőket előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A rendőrök kábítószer gyorsteszt alapján öt férfit kábítószer-birtoklás miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

Megszegték a kijárási tilalmat

Az illegális buliban részt vevő tíz férfival szemben a kijárási tilalom megszegése miatt szabálysértési feljelentést tettek, mivel a bulizók megszegték a tilalom azon rendelkezését, hogy este 8 óra és reggel 5 óra között mindenkinek az otthonában kell tartózkodni.

Szilveszter napján Sopronban durvult el egy buli

A Kékvillogó is írt róla, hogy csúnyán eldurvult egy szilveszteri buli Sopronban, miután három férfi egy társukat levetkőztette és fegyverekkel megfenyegették, majd kirabolták. A támadók feltehetően gáz- és riasztófegyverrel fenyegették a társukat, akitől a pénzét és a telefonját is elvették.

Súlyos sérüléseket szenvedett el a társuk

2020. december 31-én 19 óra 41 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint Sopronban, a Terv utcában egy sérült fiatalember fekszik az úton. A helyszínre kiérkező mentősök súlyos sérüléseket véltek felfedezni a sérült férfin, ezért kórházba szállították.

Fegyverrel fenyegették meg

A verekedők közül az egyik elkövető még egy fegyverrel is megfenyegette az akkor már földön fekvő sérültet, majd egyszer a levegőbe is lőtt a fegyverével, aztán a markolattal arcon ütötte a férfit. A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták B. Zsolt András 30 éves soproni, H. Péter László 36 éves szintén soproni, valamint B. László 29 éves debreceni lakosokat.

Elfogták őket

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogta a támadó férfiakat, akiket később a rendőrök előállítottak, majd őrizetbe vételük mellett fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt gyanúsítottként kihallgattak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke