Letartóztatták M. Richárdot, a Dózsa György úti gázolót, miután az ügyészség első- és másodfokon is a férfi letartóztatását kérte a bíróságtól. Az ügyészségi vádirat szerint a bíróság most elrendelte a legsúlyosabb kényszerintézkedést.

Hiába ítélte el a bíróság

M. Richárdot két ember halálával és egy életveszélyes sérüléssel járó gyorshajtásos eset miatt ítélték el első fokon négy év fogházra, illetve a vezetéstől is örökre eltiltották, azonban egészen idáig nem született döntés arról, hogy M. Richárdot letartóztassák. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Közúti veszélyeztetés a vád

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség egyesített ügyben vizsgálja a Dózsa György úti baleset körülményeit: a balesetnél jelen lévő mindkét sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtottak be vádiratot a bíróságra. A vádlottaknak közúti veszélyeztetés, illetve garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt kell felelniük.

Bűnügyi felügyeletét rendelték el M. Richárdnak

Az eljárás másodfoknál jár, az elsőfokú ítélet meghozatalát követően a bíróság megszüntette a bűnügyi felügyeletét a gyorshajtónak. Ugyanakkor M. Richárdot ügyészi fellebbezésre újból kényszerintézkedés hatálya alá vonták, azonban nem letartóztatását, hanem bűnügyi felügyeletét rendelte másodfokon a bíróság.

Kérték a vádlott letartóztatását

A Fővárosi Főügyészség a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt indítványt tett a bírósághoz, hogy rendeljék el M. Richárd letartóztatását.

Elrendelték a letartóztatást

A bíróság másodfokon elrendelte az ügyészségi indítvány alapján, a bűnismétlés veszélyére való tekintettel a Dózsa György úti gázoló letartóztatását.

Még nincs vége

Már hosszú ideje zajlik az M. Richárd ellen folytatott eljárás, azonban még mindig nem sikerült pontot tenni az ügy végére, mivel a végzés még nem végleges. Az ügyészség a szökés-elrejtőzés veszélye miatt mint további indoknak a megállapítása végett nyújtott be fellebbezést, míg a védelem a letartóztatás mellőzése miatt fellebbezett.

Korábban szívószállal szívta fel a kokaint M. Richárd

Amint arról a Kékvillogó is beszámolt, M. Richárdot egy drogos buliból vitték el a rendőrök szilveszter napján, miután a férfi egy Nyugati téri pizzériában fogyasztott kokaint. A törvényekre fittyet hányó férfi aznap nem élt panasszal a gyanúsítás ellen, igaz, nem is tudott volna mit tagadni.

Jogsi nélkül vezetett

Ugyan M. Richárdot már korábban örökre eltiltották a vezetéstől, a férfi mégis azzal bukott le egy rendőrségi igazoltatás során 2020 októberében, hogy úgy vezetett autót, hogy nem is volt jogosítványa. M. az igazoltatást követően lezárta a kocsiját, majd gyalog elsétált.

Konditeremben is lebukott

2020 decemberében újból elfogták a rendőrök M. Richárdot, aki a járványügyi intézkedéseket megszegve egy újpesti konditeremben edzett. A koronavírus-járvány ideje alatt tilos az ilyen létesítmények látogatása, mégis, a férfi a Borsnak azt mondta, hogy ugyan jelen volt a teremben, de nem vétett a szabályok ellen.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció