A Dózsa György úti gázoló megölt két embert, elítélte a bíróság, élete végéig eltiltották a vezetéstől, most mégis újra autóba ült, elkapták és simán elsétált. A Dózsa György úti balesetben meghaltak hozzátartozói dührohamot kaptak, hogy ez az ember mindent megtehet és mintha ebben még segítenének is neki.

Élete végéig eltiltották a vezetéstől, de nem érdekli

Ahogy azt az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon egy közúti ellenőrzés során megállították a rendőrök M.Richárdot. Annak ellenére, hogy élete végéig eltiltották a vezetéstől, simán autóba ült, ráadásul elkapták, mégsem történt semmi. Egy szemtanú szerint a rendőrök egyszerűen hagyták elsétálni a férfit.

Nevetségessé teszi a bíróságot

Tehetetlennek és dühösnek érzik magukat a Dózsa György úti balesetben a fiukat elvesztő szülők, akik szerint M. Richárd nevetségessé teszi az igazságszolgáltatást. A balesetben meghalt kétgyermekes családapa, Péter, és a 24 éves egyetemista Dávid édesapja a 24.hu-nak adott interjút.

Düdrohamot kaptak a gyászoló apák

Mindkét családfő azt mondta, szinte dührohamot kaptak, amikor megtudták, hogy M. Richárd kocsiba ült azok után, hogy a bíróság alig két héttel ezelőtt – a kiszabott négyéves fogházbüntetés mellett – örökre eltiltotta a vezetéstől.

Három család életét tette tönkre

Dührohamot kaptam, amikor megtudtam, hogy ismét kocsiba ült. Ez az ember ön- és közveszélyes, komoly veszélyt jelent a társadalomra. Legalább három család életét tette tönkre azon a napon. Dávid családjáét, a fiam családjáét és persze az én családomét is.

Nekem miért nincs apukám?

Képzelje el, milyen érzés, amikor egy óvodás gyermek odaáll az ember elé, és azt kérdezi, hogy nekem miért nincs apukám?! Mindig azt mondom, hogy odafönt van és onnan vigyáz rá – mondta Király Miklós, aki üzemmérnökként dolgozta le az életét az elektromos műveknél.

Életfogytiglant neki!

Amikor szóba kerül M. Richárd büntetése, és az, hogy szerinte mit érdemelt volna, így felel: „Az egyik orvos, aki a baleset után kezelt, azt mondta, hogy biztosan a halálát kívánom, de ez nincs így. Azt mondtam neki, hogy ha életfogytiglant kap, akkor elégedett leszek. Ma már azzal is elégedett lennék, ha a büntetés felső határát, 7 évet megkapná, de látom, hogy erre semmi esély.

Furcsa játék megy

Olyan érzésem van, mintha arra menne ki a játék, hogy csak néhány hónapot kelljen leülnie. Ennél a négy évnél ugyanis tudtommal nem is adhattak kevesebbet a törvény szerint. Enyhítő körülményként vették figyelembe az idő múlását, a megbánást, és azt, hogy mennyit „szenvedett” a házi őrizetben. Ő szenvedett? Az én fiam és a másik fiú nem szenvedett? – mondta a megtört apa.

Hogyan lehet még mindig szabadlábon?

Molnár József, a balesetben elhunyt egyetemista fiú édesapja szerint is a tehetetlenség érzése a legnyomasztóbb. Nem érti, hogyan lehet még szabadlábon M. Richárd azok után, hogy az örökös eltiltás ellenére ismét kocsiba ült.

Újabb szabálysértés

Alig telt el egy hét a bíróság elsőfokú ítélete óta, és lám, máris egy újabb szabálysértéssel tetézte a bűnlajstromát a gázoló, aki elvette két ember életét. Csak remélni merem, hogy a bíróság a fellebbezések figyelembevételénél már nem fog szemet hunyni ennek a mindent és mindenkit semmibe vevő embernek a viselkedésen.

Kár volt szabadon engedni

A szomorú édesapa reméli, hogy M. Richárd végre a megérdemelt helyére kerül, hogy ne nyomorítsa tovább a családok mindennapjait. Ha nem így történik, akkor ebben az országban nagyon nehéz lesz bárkinek is bízni az igazságszolgáltatásban – mondta Molnár József, hozzátéve, a mostani eset is azt bizonyítja, hogy elhamarkodott döntés volt M. Richárd szabadlábra helyezése.

Két férfi meghalt a buszmegállóban

A Dózsa György úti tragédia 2017 májusában történt. M. Richárd hatalmas sebességgel csapódott Mercedesével egy balra kanyarodó Citroenbe. A kanyarodni akaró autó az ütközéstől többször is megpördült, majd berepült a buszmegállóba. A balesetben két férfi vesztette életét.

Kapcsolat a felőbb körökkel

M. Richárdról nemrég derült ki, hogy kapcsolatban volt a korábbi győri polgármester, Borkai Zsolt bukását okozó botrányvideóval. Ő lehetett az a férfi, akit arra kérhettek meg a Fidesz felsőbb köreiből, hogy szerezze meg a felvételt az ismerősétől. Nagyon érdekes az ügy, a részletekről itt olvashatsz többet.

Kiemelt kép: A Dózsa György úti baleset – Forrás: MTI