Hiába ítélte a bíróság négy év fogházra és örökre eltiltotta a vezetéstől M. Richárdot, a férfit szerdán kapcsolták le Budapesten, a Váci úton. Egy Mercedest vezetett.

Mercedest vezetett

A Bors egyik olvasója szemtanúja volt annak, hogy a rendőrök múlt szerdán megállítanak egy német rendszámú Mercedest a Váci úton, amiből M. Richárd, a Dózsa György úti baleset miatt elítélt férfi szállt ki, aki az intézkedés végén lezárta a kocsit és gyalog távozott. 

Örökre eltiltották a vezetéstől

M. Richárdot a két ember halálával és egy életveszélyes sérülésével járó gyorshajtásos eset miatt első fokon négy év fogházra ítélték és örökre eltiltották a vezetéstől. De a férfinak most eleve nincs jogosítványa, mert azt már korábban bevonták az eljárás miatt. 

A rendőrség is megszólalt

A rendőrség a Borsnak elismerte, hogy október 7-én este fél tizenegykor tényleg közúti ellenőrzést v végeztek és egy olyan, 43 éves férfit állítottak meg, akinek egy bírósági ügy miatt bevonták a jogosítványát.

3 évvel ezelőtt történt a baleset

A baleset 2017 május 15-én történt. A vád szerint M. Richárd vezetői engedély nélkül a megengedett 50 km/órát jelentősen meghaladó, 135–140 km/óra sebességgel közlekedett a Dózsa György úton a Kassák Lajos utca irányába.

Ekkor érkezett a kereszteződésbe a 47 éves N. József, aki szabálytalanul, kis ívben bekanyarodott a nagy sebességgel érkező sofőr elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget.

3 gyalogost ütött el

A két kocsi olyan erővel ütközött össze, hogy mindkét jármű felsodródott a járdára, ahol elütött három gyalogost. A kanyarodó jármű két utasa meghalt, három gyalogos könnyebben sérült meg. M. Richárd megúszta a balesetet könnyebb sérülésekkel. 

M. Richárd kábítószert fogyasztott

Az előző tárgyaláson kiderült, hogy bár M. Richárd kábítószert fogyasztott, a szakértők szerint ez nem volt hatással a vezetési képességére. Az ügyész a perbeszédében kitért az M. Richárd elmeállapotát firtató megállapításokra is. Mint mondta, az, hogy valaki személyiségzavarban szenved, nem jelenti azt, hogy ne lenne beszámítható. 

Megszólalt az egyik áldozat édesapja

A Kekvillogo.hu is megírta, hogy az ítélet után megszólalt az egyik áldozat édesapja. A gyászoló apa végig követte a tárgyalássorozatot.

„100 évet vett el”

„Ez az ember elvett a fiamtól és a kollégájától több, mint száz évet. Meg nem született gyerekeket és azt az örömöt hogy lássák felnőni őket. De valószínű, hogy éveket vett el tőlünk, a nagyszülőktől és a testvérétől, Tamástól és a barátaitól is. M. Richárd mindent megtett azért, hogy megbűnhődjön azért, amit tett” – mondta Molnár József. A teljes cikket ide kattintva tudod elérni.

A Fidesz-szál

A Borkai Zsolt korábbi fideszes győri polgármester bukását okozó videó körüli kavarásban nyakig benne volt a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd. Neki is megvolt a botrányos videó egy pendrive-on, és részt vett egy titkos megbeszélésen a Four Seasons hotelben, ahol összehozta a feltételezett zsarolót és Kubatov Gábor, Fidesz pártigazgató állítólagos embereit. Az erről szóló cikkünket ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: a Dózsa György úti baleset helyszíni felvétele: Forrás: MTI