Ágyban fekvő, súlyos rákbeteg férfira támadt egy állatvédő szervezet vezetője Pest megyében. Köpdöste, sőt papuccsal is megdobálta a súlyos rákbeteg férfit.

Videót tettek közé

A Facebookon nemrég megjelent egy videó, amelyen az látszik, hogy egy ágyban fekvő, láthatóan beteg férfival ordibál az egyik állatvédő szervezet vezetője. A felvétel Mogyoródon készült.

Elpusztult egy kutya

Egy elpusztult kutya miatt ment el a beteg férfihez a Szurkolók az állatkínzás ellen facebookos csoport vezetője. Szidalmazás közben a felvételen az erőtlen gazda csak annyit tudott mondani, hogy „beteg lettem, nem tudtam ellátni a kutyákat”.

Le is köpte a férfit

Az állatvédő a videó tanúsága szerint többször le is köpte a láthatóan erőtlen férfit, majd az egyébként is gyógyíthatatlan beteg halálát kívánta. Majd azzal fenyegette meg, hogy rágyújtja a házat.

Tudta, hogy beteg

Az incidens után az állatvédő a Facebookon tette közé a konfliktusról készült videót, és „jó hírként” tálalta, hogy a kutya gazdájának mindössze 2-3 hete van hátra. Nemsokkal ezután a Facebook el is távolította a videót.

Az állatvédő tagad

A Blikk megszólaltatta a videón beszélő férfit, aki szerint az állatok gazdája halálra éheztette házi kedvencét.

<

„Csak később tudtam meg, hogy beteg, de ez akkor sem mentség arra, ami azzal az állattal történt. Nem kért segítséget, csak láncra verve hagyta éhen halni a kutyát. A másik négylábú azért élte túl, mert ki tudott szabadulni a hámból és megenni, amit mások a kerítésen túlról bedobáltak élelmet”– mondta a Blikknek K. Richárd.

<

Egy hónap múlva meghalt a beteg

A kutya gazdája István, alig több mint egy hónappal később meghalt. A támadás után nemsokkal mentők vitték a kórházba.

<

Az állatvédő szerint lejáratás folyik ellenük

A felvétel pár napja újra felkerült az internetre. K. Richárd szerint konkurens állatvédő szervezet rakhatta vissza, hogy lejárassák őket.

<

1%-ért folyik a harc

„Túl népszerűek vagyunk, félnek, hogy túl sok jut nekünk az adó 1 százalékából, ezért kezdtek lejárató kampányt ellenünk” – mondta K. Richárd.

Többen megosztották a videót

Miután a felvétel újra elérhető, több magánszemély és szervezet is megosztotta, köztük egy másik állatvédelemmel foglalkozó egyesület is, melynek vezetője Wegera György.

A kutya is beteg lehetett

„Az emberi méltóságnál nincs fontosabb. Ami a videón történik, arra nincsenek szavak. Az pedig nem igaz, hogy a kutya éhen halt. A szomszédok elmondták, hogy beteg lehetett, nem fogadta el az ételt, hirtelen romlott le az állapota, hiába etették ők is, a kutya csak fogyott és fogyott” –mondta Wegera György.

Kiemelt kép: részlet a videóból