Pechje volt a cserbenhagyónak, nagy szerencséje a sérülteknek és az igazságszolgáltatásnak. Egy kisteherautó sofőrje úgy gondolta bármit megtehet, most kiderült nem. Akár 5 évet is kaphat a szabálytalanságával okozott balesetért.

A kamera mindent látott

Súlyos szabálytalanságot rögzített egy autós fedélzeti kamerája a Szentendrei úton, a videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Bevágott balra

A felvételen jól látszik, hogy a teherautó a jobb szélső sávban tolatni, kezd, valószínűleg rádöbbent, hogy inkább balra kellene kanyarodnia.

Három sávot váltott

Nem foglalkozott a semmivel, úgy döntött a záróvonal ellenére egy pillanat alatt három sávot fog váltani.

Érkezett a szabályosan közlekedő autós

Közben még a visszapillantóba sem nézett, nem vette észre, hogy mögötte érkezik egy szabályosan közlekedő autó, amelynek sofőrje megpróbálta az utolsó pillanatban elránatni a kormányt.

Belecsapódott a másik autóba

Sikerült ugyan elrántani a volánt, de hátulról belecsapódott a szabályosan várakozó, balra kanyarodásra készülő autóba. Akkora volt az ütközés ereje, hogy több métert tolta előre az autót.

Gázt adott és lelépett a vétkes sofőr

Eközben a balesetet okozó teherautó egy pillanatra megállt, majd gázt adott és eltűnt Szentendre felé. Szerencsére a rendszámát rögzítette a mögötte haladó autó fedélzeti kamerája.

Senki sem állt meg segíteni

A balesetet rögzítő autós az RTL Híradónak azt nyilatkozta, hogy hiába dudált a kisteherautó vezetőjének, ő elmenekült. A baleset után ráadásul rajta kívül senki nem állt meg segíteni.

5 évet is kaphat

Ha a rendőrség elfogja a férfit, és a bíróságon bebizonyosodik a bűnössége, akár 5 éves szabadságvesztést is kaphat. Egy baleset helyszínét soha sem szabad elhagyni, amíg nem érkeznek meg a mentők, rendőrök.

Kiemelt kép forrása: RTL Klub