Garázdaság, zaklatás és erőszakos cselekmény miatt emelt vádat a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki 2020 decemberében ittas állapotban halálosan megfenyegetett egy idős nőt. Az erőszakos, részeg férfi a nőben félelmet keltett és még kárt is okozott neki.

Részegen jelent meg nála

Az ügyészségi vádirat szerint a férfi 2020. december 12-én, este 8 óra körül, erősen ittas állapotban minden indok nélkül jelent meg az általa látásból ismert nő házánál Csongrád-Csanád megye egyik kisvárosában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hódmezővásárhelyi ügyészség emelt vádat

Zörgetett az ablakon

A részeg férfi a nő utcára néző ablakkereteit többször is megzörgette. A furcsa zajra a szobában fekvő, de még ébren levő nő felfigyelt és kinyitotta az ablakot, majd rászólt a vádlottra, hogy fejezze be azt, amit csinál.

Megfenyegette

A teljesen jogos kérésnek nem akart eleget tenni a férfi, sőt, fel is háborodott és szidalmazni kezdte az idős nőt. Válogatott sértegetéseit követően azonban meg is félemlítette a nőt: azzal fenyegetőzött, hogy elvágja a torkát.

Betörte az ablakot

Miután a részeg férfi halállal fenyegetőzött, az idős nő annyira megrémült, hogy ijedtében közölte a férfival, hogy hívja a rendőrséget. Azonban ez csak olaj volt a tűzre, mivel a férfi beleütött a kétszárnyas ablak csukott részébe, amitől a szúnyogháló beszakadt és az ablaküveg betört. Ezt követően a férfi elmenekült a helyszínről.

Felelnie kell a tetteiért

A vádirat szerint a férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye félelmet keltett a nőben és nem mellesleg anyagi kárt is okozott neki. Ezért a vádhatóság garázdaság vétségével, illetve személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével vádolja őt. A férfi bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Korábban egy férj fenyegette meg késsel a feleségét

„Most eljött a leszámolás órája!” – ezzel fenyegette meg feleségét egy férfi, aki nem tudott beletörődni abba, hogy felesége már nem szereti őt. A házaspár kapcsolata már rég megromlott, de nem váltak el, a nő viszont három éve elköltözött a férjétől egy Kazincbarcikához közeli településre.

Megfenyegette és megtámadta

2020. november 5- én, reggel hívta fel a férfi a feleségét , hogy megmondja neki, „Eljött az elszámolás ideje!”. A fenyegetést követően a férfi autóba ült és a nő lakásához ment, ahol meg is látta a feleségét. A nőt odahívta magához, majd előkapott egy 7,5 cm pengéjű zsebkést és azzal hadonászott a nő felé.

Feljelentette a rendőrségen

A nő úgy megrémült a férje erőszakos viselkedésétől, hogy azonnal a kocsijába ült és a rendőrségre hajtott, ahol fel is jelentette a fenyegetőző férjét. A rendőrök munkájának köszönhetően a férfi ügye már az ügyészségnél jár, ahol azt indítványozták, hogy a büntetlen előéletű férfival szemben döntsön a bíróság a próbára bocsátás mellett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke