Heroinkereskedőkkel szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, amely a vádiratában három elkövetőt nevezett meg: a kábítószerek nagykereskedelmét végző 67 éves szerb férfit, az ebben a tevékenységben segédkező 66 éves magyar férfit és egy 45 éves szintén magyar férfit, aki a tőlük megszerzett anyagot továbbértékesítette. Az ügyészség mindegyik jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt álló elkövetővel szemben végrehajtandó fegyházbüntetést indítványozott, az elfogásukról készült videót a cikk végén mutatjuk.

Heroinban utaztak

A vádirat szerint a szerb férfi 2017 nyarától 2019. március 12-én történt elfogásáig drogkereskedéssel, főleg heroin nagykereskedelmével foglalkozott Budapest területén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Társa lakásán tárolták a drogot

A szerb férfi által beszerzett kábítószereket a társa, a 66 éves magyar férfi tárolta a budapesti, 14. kerületi lakásán, amiért cserébe havonta 40.000 forintot fizetett neki. Ez az összeg azonban ennél sokkal több is lehetett, ugyanis csak a vádbeli időszakban összesen legalább 760.000 forintot fizetett neki.

Előkészítette és felütötte a heroint

Ebben a 14. kerületi lakásban készítette elő a szerb férfi a kábítószereket az értékesítésre. A heroint valamilyen adalékanyaggal felütötte, majd az anyagot kisebb tojás vagy henger formájú tömbökbe adagolta. Ezekből a kiporciózott adagokból egy-egy darabot értékesített a viszonteladással foglalkozó dílereknek, köztük a harmadik társuk, a 45 éves magyar férfi részére is.

Egy-két hetente vásárolt

A magyar férfi egy-két hetente ment heroint vásárolni a szerb férfitől, aki ezután a drog egy részét tovább hígította, majd egy részét elfogyasztotta, a többit pedig eladta.

Nem akart lebukni a szerb férfi

A drogkereskedéssel kapcsolatos ügyleteket kezdetben a szerb férfi mindig egyeztette a dílerekkel, a szállítást és az eladás-vásárlást pedig mind maga intézte. Azonban később – azért, hogy porlassza a felelősségét – a magyar társát bízta meg ezekkel a feladatokkal, azzal a kikötéssel, hogy az utasításokat továbbra is ő adta.

Újabb találkozót beszéltek meg

A magyar díler férfi 2019. március 11-én telefonon azzal kereste meg a másik két férfit, hogy újabb heroinadagot szeretne vásárolni. Megbeszélték, hogy a kábítószert másnap délután adják át egy 3. kerületi parkolóban. A 2019. március 12-ére szervezett találkozóra a szerb férfi is elment, aki 200 gramm heroint adott el a magyar férfinak 1.200.000 forint készpénzért cserébe.

Rajtuk ütöttek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2019. március 12-én, 17 órakor a 3. kerületi Hatvany Lajos utcában elfogták a 43 éves budapesti Sz. Istvánt, miután kábítószert vásárolt továbbértékesítés céljából a két társától. Sz. Istvánnál 216 gramm heroint találtak a rendőrök.

Következett a házkutatás

Ezek után a rendőrök a 14. kerületi lakáshoz siettek, ahol több mint 1,3 kilogramm kokaint, 2,9 kilogramm heroint, 20 tablettát, közel 2,5 kilogramm kábítószer hígításához használt anyagot, továbbá több mint másfél millió forintot és valutát találtak és foglaltak le. A rendőrség szerint a lefoglalt heroin és kokain piaci értéke 80 millió forint volt.

Jelentős mennyiség

A Fővárosi Főügyészség vádiratában megállapították, hogy a dílerek jelentős mennyiségben követték el a kábítószer-kereskedelmet, így velük szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozták.

Íme az elfogásukról készült, korhatáros felvétel

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból