Nem hagyták menekülni az üllői járőrök azt a 31 éves pándi férfit, aki egy autóvásárlás során késelte meg az áldozatát. A támadó egy ezüst színű 5,5 milliós autót akart megszerezni a tulajdonostól, azonban nem akart fizetni a verdáért.

Késelés történt

2021. február 18-án, kora délután érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint egy csendes üllői utcában megkéseltek egy embert. Mint kiderült, a támadás valóban megtörtént, az egyenruhások pedig néhány percen belül elfogták a közelben a véres ruhás támadót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Üllőn fogták el a támadót

Autóvásárlás miatt találkoztak

A rendőrségi jelentés szerint a 31 éves férfi és későbbi áldozata autóvásárlás ürügyén beszélt meg találkozót az ominózus napon. A szóban forgó ezüst színű autóért közel 5,5 millió forint vételárban egyeztek meg, amelyet a vevő kezdetben átutalással akart kifizetni – legalábbis az állítása szerint.

Ezt a BMW-t akarta megszerezni a férfi

Valami nem stimmelt

Az átutalás kapcsán végül meggondolta magát a férfi, és előbb a pándi otthonába kocsikáztak, azért, hogy a férfi ott magához vegye a pénzt, amit majd egy bankfióknál átutal az eladó számlájára. Megtévesztésül egy szatyorral a kezében jött ki az otthonából, majd az autóba ülve Üllő felé kezdtek el hajtani.

Erdő felé vitte

Az eladónak akkor kezdett gyanússá válni a helyzet, amikor a férfi egy erdős rész felé navigálta, ahol semmilyen bankfiók nem működött. Ezt követően irányt váltottak és lakott területre fordultak, megálltak, majd a 31 éves férfi egy késsel rontott rá az áldozatára, aki a védekezés közben a kezén megsérült. Hogy mentse az életét, az autótulajdonos kiugrott a kocsiból, és a legközelebbi háznál segítséget kért, miközben a támadója megpróbált elhajtani az autóval, de az elektronika ezt nem engedte neki, és az autó leállt.

Előállították a támadót

A segítségkérést követően néhány percen belül megjelentek a rendőrök a helyszínen, akik megtalálták a véres ruhás támadót, akit el is fogtak. A férfit bilincsbe verték, majd előállították, a zsebében talált két dobókést pedig lefoglalták. Az áldozatot kézsérüléssel kórházba vitték a mentők.

Bilincsben vitték el a férfit

Letartóztatták

A rendőrség információi szerint az őrizetbe vett 31 éves férfinak további négy gépjárművel kapcsolatos és vagyon elleni bűncselekménye is van, az új eljárása során pedig nem tett vallomást. A Monori Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele miatt folytatja le az azóta letartóztatott férfivel szemben a további eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Elfogás – Forrás: Police.hu