200 kilósnak saccolt medvét látott Miskolctól légvonalban 20 km-re, Szentsimon és Susa nevű települések között egy vadász. Korábban éppen a Kékvillogó.hu hírportál egyik olvasója készített videót arról, hogy egy nagytestű barnamedve szalad Miskolc utcáin. A videót a cikkünk alján lehet megnézni.

200 kilós medve

Egy hatalmas medvéről készült fotókat osztott meg a Facebookon az ózdi II. Rákóczi Ferenc Vadásztársaság hivatásos vadásza, Kovács Zoltán. A férfi a képek mellé azt is leírta, hogy egy esti vadászaton találkoztak a kifejlett medvével, ami a 200 kilót is elérheti. A felvételek a Szentsimon-Susa gerincén készültek hőkamerás távcsővel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Medve szaladt Miskolcon

Sokan emlékeznek arra a páratlan felvételre, amikor egy termetes barnamedve szaladt 2020. október 18-ra, vasárnapra virradó éjszaka hajnali kettő körül Miskolcon. A medvéről videófelvételt készített a Kékvillogó.hu egyik olvasója.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hosszan futott az utcán

A felvételt küldő hölgy azt írta nekünk, hogy a videó hajnal fél 2 körül készült Miskolcon a Testvériség utcában. A mackó jó hosszan futott az autó mellett, a készítők szerint az Újgyőri piac felé szaladt, miután elérte a forgalmas kereszteződést.

Nagyon megrémültek

A hölgy azt írta, a testvérei nagyon megrémültek, amikor meglátták az éjszakai utcán ólálkodó medvét, amely az autótól megrémült és futásnak eredt.

Vastag rácsokkal védik az embereket

Nem csodáljuk, hogy a videó készítője megrémült az utcán szaladó vadállatot látva. A barnamedvéket a magyar állatkertekben vastag rácsok választják el a látogatóktól. Meglehetősen ijesztő lehet tehát egy ilyen állattal csak úgy összefutni Miskolcon.

Riasztást adtak ki

Magyarországon egyre több helyen találkoznak barnamedvékkel. Az Északi-Középhegységben több medvecsalád is kóborol, a helyi nemzeti park már riasztást is kiadott, tájékoztató anyagokkal felkészítik a kirándulókat a medvékkel való találkozásra.

Mit tegyünk ha medvével találkozunk?

A medvével nem kell barátkozni, bármilyen korú is legyen – írják a Bükki Nemzeti Park oldalán. A bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van. A legtöbb konfliktus az anyamedvékhez kapcsolódik. A medve indokolatlanul nem támad emberre, sőt ha lehetősége van rá, messze elkerüli. Ha erdőben járunk és úgy gondoljuk, hogy bármikor felbukkanhat, keltsünk magunk körül zajt (pl. fütyülés).

Ne szálljunk ki az autóból

Nagyobb társaság esetén kisebb a támadás veszélye. Ha mégis medvével találkozunk, de az állat nem vett észre minket, lehetőleg feltűnés nélkül, halkan azonnal távozzunk a helyszínről. Ha a medve észrevesz, ne próbáljuk elzavarni kövekkel vagy bármi mással. Autós találkozás esetén tilos elhagyni a járművet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így szaladt Miskolcon a medve

Itt vannak a friss képek

Itt van Susa és Szentsimon

Kiemelt kép: Hőkamerás felvétel a Szentsimonnál látott medvéről – Forrás: Facebook/Kovács Zoltán