Rosszul lett és meghalt egy Budapesten, az egyik Lidl parkolójában. A mentők már nem tudták újraéleszteni.

Meghalt egy ember

Rosszul lett és meghalt vasárnap késő délután egy férfi Kőbányán, a Ceglédi úti Lidl áruház parkolójában – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Nem tudták újraéleszteni

A mentők megpróbálták újraéleszteni a hatvan év körüli férfit, de már nem tudták megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vizsgálatot indít a rendőrség

A BRFK sajtóosztály azt közölte, hogy nem merült fel idegenkezűség vagy bűncselekmény gyanúja és közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a haláleset körülményeit.

Tragédia Érden

Pontosan egy évvel ezelőtt az érdi Lidl előtt lett rosszul és meghalt egy idős nő a Pest megyei Érden, a Lidl bejáratánál. A kiérkező mentők nem tudták újraéleszteni az idős asszonyt, az áruházat emiatt le is kellett zárni.

Tragédia az Auchanban

2019 novemberben a csömöri Auchanban is hasonló tragédia történt. Ott egy férfi egy pogácsával állt a pénztárnál, amikor rosszul lett. Életét már nem tudták megmenteni.

Haláleset a Pennyben

2020 januárjában az egyik Vas megyei Pennyben halt meg egy ember. A kőszegi férfi életét már nem tudták megmenteni.

Hirtelen szívleállás

Az esetek többségében az ilyen rosszulléteket valamilyen hírtelen fellépő szívleállás, infarktus okozza. Többször láttunk már olyan felvételeket, amikor a focipályán fiatal, életerős focisták egyik pillanatról a másikra összeesnek és meghalnak.

Gyors segítséggel megmenthető

Viszonylag gyakori a hirtelen szívhalál, és sajnos látványos, emiatt az egyes eseteknek hamar és könnyen híre megy. A statisztikákból az látszik, hogy Magyarországon évente nagyságrendileg 26.000 érintettről beszélhetünk, ugyanakkor a betegek egy része gyors segítséggel megmenthető.

A férfiaknál gyakoribb a szívleállás

A férfiak valamivel gyakrabban lesznek érintettek, és gyakoribb a hirtelen szívhalál a fiatal sportolóknál is, mint a teljes fiatal populációban – írja a Házipatika.com. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció