Egy szerencsi rendőr február 19-én 10 óra körül Tiszalúc és Taktaharkány között az út szélén egy kiskutyára lett figyelmes. Megállt, felvette a riadt állatot, amely menhelyre kerül.

Egy zsák mellett kucorgott

A rendőr miután megállt látta, hogy az állat egy terményes zsák mellett ül. A járőrt látva a rendkívül barátságosan kiskutya, szinte azonnal be akart szállni az autóba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Csak nézett esdeklően

A rendőrség felvétele

Amúgy jó állapotban volt

A nyakörves kiskutya ápoltnak, és egészségesnek tűnt, így a rendőr felvette a kapcsolatot egy helyi álltvédő szervezettel, majd oda szállította a megmentett zsemleszínűt.

Nem volt benne chip

Az állatvédő alapítvány telephelyén chip hiányában nem lehetett megállapítani az eb gazdáját, így a szervezet újgazdát keres, neki. Azt gyanítják, hogy tudatosan hagyták sorsára a jószágot.

Kutyaszállítókat állítottak meg

Az elmúlt héten 22 kölyökkutyát koboztak el a pénzügyőrök Nyugat-Magyarországon. Az állatokat útlevél és azonosító nélkül, csoportosan szállították – tájékoztatta a NAV bevetési igazgatóságának sajtóreferense az MTI-t.

Gyanús  

Juhászné Prantner Etelka közölte: az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán nyolc bulldog fajtájú kiskutyát találtak egy román autóban. A kutyák útlevéllel és elektronikus azonosítóval sem rendelkeztek, és a gyanú szerint az egészségügyi könyvek sem hozzájuk tartoztak.

Ők azok

A NAV felvételei

Majd megint

Néhány nap elteltével ugyanannál a sofőrnél újabb hét kiskutyát találtak. A megyei kormányhivatal hatósági állatorvosa a kölykök elkobzását rendelte el.

Elkobozták őket

Később az M1-es Komárom-Esztergom megyei szakaszán és az M7-es autópályán hét bichon kölyköt találtak egy-egy járműben. Mivel azonosítóval nem rendelkeztek, oltásaik és okmányaik hiányosak voltak, ezeket az állatokat is elkobozták.

Címlapfotó: rendőrség.