Sikertelenül próbálta megmenteni unokatestvére életét a szabolcsi vendégmunkás, vasárnap délután mindkettőjüket halálra gázolta a vonat a Pest megyei Üllőn. Az egyik férfi hat gyermeket nevelt, családja összetört a gyásztól.

Kettős tragédia Üllőn

A BudaPestkörnyeke.hu számolt be róla, vasárnap délután két embert gázolt halálra a vonat Üllőn. Szemtanúk beszámolója szerint a későbbi áldozatok a vasúti átjárón próbáltak átmenni, amikor az egyikük elesett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szabolcsi vendégmunkások

A másik férfi próbálta felsegíteni a földről, de nem sikerült. Ekkor jött a vonat. Helyszíni beszámolók szerint a férfiak ittasakat voltak. R. Csaba és T. Csaba a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyüréről származnak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Együtt akartak dolgozni

A két férfi, akik egyébként unokatestvérek voltak, gyerekkoruk óta azt tervezték, hogy ha felnőnek, együtt fognak dolgozni. A családjaiktól távol, mintegy 285 kilométerre találtak munkát útépítőként.

Az építőiparban dolgoztak

Az unokatestvérek útépítőként dolgoztak Budapesten és környékén, Üllőn, a munkáltatójuk által biztosított szálláson éltek. A megélhetésük miatt dolgoztak távol az otthonuktól, kéthetente jártak haza.

Megbotlott a sínekbe

Vasárnap délután szórakozni voltak, innen indultak a szállásukra. A vágányszakasz jól belátható, tehát észlelniük kellett a szerelvény érkezését, vélhetően úgy gondolták, hogy időben átérnek. Talán így is lett volna, ám R. Csaba a sínben megbotlott és hanyatt vágódott. T. azonnal a szeretett rokon segítségére sietett, és megpróbálta őt elhúzni, sikertelenül. Mindkettőjüket elütötte a vonat, azonnal meghaltak.

Ez a vonat ütötte el a két férfit

Forrás: Facebook/Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Összetört a család

A férfiakkal dolgozott. R. fia is. A rokonok most teljesen összetörtek. „Nem is kívánhattam volna jobb apát. Mindig azon volt, hogy gondoskodjon rólunk. Soha nem vetette meg a munkát, neki csak az számított, hogy mindent megadjon nekünk” – mondta a Borsnak az egyik áldozat lánya.

Hat gyermeket nevelt

R.-nek két vér szerinti gyermeke született az első párjától, viszont a későbbi élettársa még négyet hozott a kapcsolatba, így hatan tekintettek egymásra testvérként.

Együtt temetik őket

„Sülve-főve együtt voltak, olyanok voltak egymás számára, mintha nem is unoka-, hanem édestestvérek lettek volna. Együtt nőttek fel, és most együtt is kell őket eltemetnünk. Egyiküket sem hibáztatjuk a tragédia miatt, tudjuk, hogy őszintén szerették egymást. Szerintem ők is azt akarnák, hogy a rokonság közösen gyászoljon, és úgy emlékezzünk rájuk, mint a családot összetartó férfiakra” – mondta az egyik rokon.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Üllő