Amint arról a KékVillogó is beszámolt, szerda este szíven szúrta egy 20  éves férfi 19 éves társát Budapesten, a 9. kerületben. A férfi azonnal meghalt.

Az áldozat édesanyja összeomlott

Mint megírtuk az áldozat édesanyja összeomlott, a rokonok nagyon dühösek. A rendőrök, amikor közölték a kordonon kívül álló édesanyával és családtagokkal, hogy a fia meghalt, összeomlott. Az édesanya a földre vetett magát és azt kiabálta: „meghalt, meghalt”. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

A mentősök nyugtatták az édesanyát

A mentősök próbálták megnyugtatni és felsegíteni a hideg földről. Perceken belül több szomorú, ám annál indulatosabb rokon és barát gyűlt össze.

Kapcsolódó:

Vérbosszút kiáltottak

A gyilkosság után a rokonok dühösen, vérbosszút és halálbüntetést kiabálva gyülekeztek a környéken.

Családjával élt a Telepy utcában

A BudaPestkörnyeke.hu megtudta, hogy az áldozat M. Csaba, szüleivel élt. A környéken évek óta több régi bérházat lebontottak, helyettük új építésű lakóházakat húztak fel. Az a ház, ahol a tragédia történt, az egyetlen régi bérház, ahová az egyik környékbeli elmondása alapján „kétes alakok” járnak.

Szeretett szórakozni

M. Csaba egyik ismerőse azt mesélte portálunknak, hogy a 19 éves áldozatottal többször járt bulizni. Rendes gyereknek titulálta, ahogyan mondta „nem az a cigány volt, aki nem dolgozott, csak úgy volt”.

Alkalmi munkákból élt

Csabának volt munkája, igaz alkalomszerűen dolgozott, főleg segédmunkákat vállalt. A fiúnak voltak céljai.

Állítólag a testvérét akarta megölni

Az áldozat egyik ismerőse a gyilkosság után a Facebookon azt írta, hogy a tettes nem Csabát, hanem a testvérét akarta megölni, de ezt az információt a  rendőrség nem erősítette meg.

A két társaság ismerte egymást

A Bors azt írja, a két társaság már régről ismerte egymást, ám a kezdeti baráti viszony elmérgesedett. M. Csaba és testvére nézeteltérés miatt találkozott K. Antallal és az őt támogató B. Jánossal, azonban a vitás kérdéseket nem sikerült tisztázniuk. M. Csaba ezt követően a testvére védelmére kel, ám a hogy a helyzet egyre feszültebbé vált a férfi elővett egy gumilövedékes fegyvert és a másik társaság tagjai lőtt.

Jogos védelmi helyzet?

Ennél a körülménynél még felmerülhetett volna a jogos védelmi helyzet, ami miatt B. János egy késsel megölte Csabát, ám később kiderült, hogy a lövöldöző férfi, miután többször meghúzta a ravaszt elmenekült a helyszínről. Ekkor B. János úgy döntött revansot vesz és vágóeszközzel utána sietett, ekkor történt a tragédia és így már a jogos önvédelemre sem hivatkozhat.

Most megszólalt az áldozat testvére

“Késsel voltatok jó gyerekek, nem bírtatok sima kézzel a bátyámmal” – – írta a Facebookon a meggyilkolt fiatal testvére.

A gyanúsítottakat ma tartóztathatják le

A lap egyébként azt írja, hogy ma tartóztathatják le a gyanúsítottakat. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu