Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia, amikor 2021. január 21-én délután egy autós Budapesten úgy döntött, hogy nem araszol tovább a Róbert Károly körúton, hanem a járdán előzi ki a kocsisort.

Közzétettek egy felvételt az esetről

Az esetről egy közösségi oldalon tettek közzé felvételt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya ez alapján indított vizsgálatot. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Azonosították a járművet

Másnapra azonosították is a járművet, az ügyben szabálysértési és közigazgatási eljárás indul. ​​​

A járdán száguldozó autóról a TV2 Tények közölte a videókat:

Pofátlan manőver

A Tényekben egyébként az is közölték, hogy az autós nem csupán a kocsisort kerülte meg szabálytalanul, de még egy piros lámpán is áthajott.

Akár három évet is kaphat

Mint kiderült az eset nem egyedi, a sofőr pedig amellett, hpgy súlyos pénzbírsággal büntetendő, amellett akár három éves börtönbüntetést is kaphat.

A 13. kerületben történt az eset

Az eset egyébként Budapest 13. kerületében történt, az eseményeket pedig egy másik autós első és hátsó fedélzeti kamerája rögzítette.

Hatalmas volt a dugó

A videón jól látszott, hogy hatalmas volt a dugó a körúton, ám ez még nem mentség a súlyos szabálysértésre.

Egy hónappal ezelőtt történt hasonló

Legutóbb egy hónappal ezelőtt történt hasonló eset Soroksáron: akkor egy anyuka sétált a gyermekével a járdán, amikor egy ott száguldó autó kis híján elsodorta őket. Az eseményeket a térfigyelő kamera rögzítette.

Az anya sokkot kapott

Az anya akkor a Tényeknek elmondta, hogy sokkot kapott, először fel sem fogta, hogy mi történt körülöttük. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: TV2, Tények videó részlet