A győri rendőrök egy kijelölt gyalogátkelőhelyen történt személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési balesetnél intézkedtek.

Egy 36 éves nő gázolt

A rendőrségre 2022. június 21-én 8 óra 5 perckor érkezett bejelentés egy közlekedési balesetről, amely Győrzámolyon történt. A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy a Rákóczi úton, Győrújfalu felől Győrladamér irányába közlekedett személygépkocsival egy 36 éves helyi nő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem adta meg az elsőbbséget

Haladása során a Rákóczi út és Kossuth Lajos utca kereszteződésénél nem biztosított elsőbbséget a tőle jobbról, táblával kijelölt gyalogátkelőhelyen átkelő, kerékpárját maga mellett toló 47 éves győrzámolyi asszonynak, és elütötte.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Helyszíni felvétel:

Megsérült a gyalogos

A balesetben a gyalogos megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja, számolt be róla holnapján a rendőrség.

Fotó a helyszínről:

Pár napja Vas megyében elgázoltak egy biciklist

Ahogy azt a Kékvillogó is megírta elütöttek egy kerékpárost Szombathelyen, a sofőr bár először megállt, végül az adatai hátrahagyása nélkül tovább hajtott. Mint arról portálunk is bezsámolt a Szombathelyi Rendőrkapitányság most szemtanúk jelentkezését várja.

A földre esett

Mint megírtuk az ütközés következtében a kerékpáros a járművéről a földre esett. A gépkocsivezető a helyszínen megállt, majd adatai hátra hagyása nélkül, továbbhajtott, számolt be róla a honlapján a rendőrség. A hatóságok ebben az esetben is szemtanúk jelentkezését várják.

Egy 9 éves kislányt is elütöttek a napokban

Szintén itt, a Kékvillogó oldalán írtuk meg, elütöttek egy 9 éves kislányt Esztergomban, a sofőr meglépett a helyszínről. A balesetet látta egy 17 év körüli kamaszlány, a rendőrésg az ő jelentkezését várja.

Nem segített a sofőr

Egy ez idáig ismeretlen járművezető egy fehér színű Volkswagen típusú gépkocsival 2022. február 28-án 7 óra 40 perc körüli időben Esztergom Bánomi úton, a sportpálya mellett lévő bekötőútról tolatása során elütött egy járdán közlekedő 9 éves kislányt. A gyermek az ütközés hatására a földre esett. A sofőr a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott. 

Pár hete Baranya megyében történt halálos gázolás

Néhány héttel ezelőtt Baranya megyében történt egy sokkoló eset, melynek során egy autós elgázolt egy bicikliző édesanyát és a kislányát. Mint megírtuk az asszony a helyszínen meghalt, a lánya nem sokkal később, a kórházban vesztette életét.

Több méteren át tolta a roncsokat

Az autós, egy 57 éves sofőr vezett, az autós a gázolás után még több méteren tolta maga előtt a roncsokat, mire kidöntött egy távlát és az árokban állt meg, számoltunk be róla. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Erre hívja fel a figyelmet a rendőrség

  • Közlekedésük során nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet.
  • Mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék a gépjárművet!
  • Próbáljanak meg szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van.
  • Ugyancsak elsőbbsége van – kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is – az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu