Alig egy hete fulladt egy Csongrád megyei bányatóba két fiú. A 15 éves Béci és a 14 éves Józsi barátok voltak. Együtt mentek a közeli tóhoz fürdeni, ezután szüleik csak a holttestüket látták. A tragikus eset miatt két család élete ment tönkre.

Ketten fulladtak vízbe

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, két fiatal fulladt vízbe augusztus elején a Csongrád megyei Magyarcsanád és Apátfalva közt lévő bányatóba.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Osztálytársak voltak

A 15 éves Béla és az egy évvel idősebb Józsi osztálytársak voltak, és nemrég ballagtak el a helyi általános iskolából. A két jó barát szinte az egész nyarat együtt töltötte.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megtiltották, hogy a bányatóhoz menjenek

„A tragédia napján megtiltottam Bécinek, hogy a borzasztóan veszélyes bányatóhoz menjenek, miután közölte, hogy az előző nap már ott voltak. Amikor a munkából hazaértünk a férjemmel, a 18 éves nővére közölte, hogy az öccse elment és a fürdőnadrágját is magával vitte” – mondta a Blikknek az egyik áldozat édesanyja.

Meglátták Bécit a víz felszínén

A szülők ezután azonnal a bányatóhoz mentek, a félelmünk pedig sajnos beigazolódott. Először a ruháikat és a biciklijeiket találták meg, aztán a Bécit is meglátták. A víz felszínén lebegett arccal lefelé. Az édesanya sokkos állapotban hívott segítséget, végül a tűzoltók húzták húzták ki a gyermekét.

Elbúcsúzott fiától

„Abban a pillanatban fel sem tudtam fogni, mi történik körülöttem. Aztán valahogy tudomásul vettem, hogy most már nincs fiam többé. Láttam közelről, de nem érinthettem meg szegényt. Lélekben azonban már elbúcsúztam a kicsi fiamtól” – mondta a gyászoló édesanya.

Béci tudott úszni

Anna szerint fia megbízható volt, és korábban elkéredzkedett mindenhova. Úszni pedig tudott, nem érti, hogy most mi történhetett. Bécivel ellentétben, a másik áldozatnak, egyáltalán nem volt vízbiztonsága.

Józsi nem tudott úszni

„Gyakran jártak focizni, most is azt mondta, hogy oda mennek. A fiam nem tudott úszni, elképzelni sem tudom, miért ment bele a tóba. A rendőrök jöttek hozzánk szólni, hogy meghalt a barátja, a Józsit pedig keresik” – mondta Krisztina.

„Nincs tovább semminek értelme”

„Kutattunk utána a faluban is mindenhol, a parton pedig végig kiabáltam a nevét. Azt mondták, nyugodjak meg, elképzelhető, hogy sokkot kapott és elszaladt. Miután megtalálták és szembesültem a halálával, mintha az én életemet is elvették volna. Úgy éreztem, nincs tovább semminek értelme” – mesélte a könnyeit nyelve a 16 éves fiú édesanyja.

Az édesapa rosszul lett

A férje annyira rosszul lett, hogy még tegnap is az orvoshoz kellett vele menni. A fiú 14 éves húga is teljesen magába zuhant. Jocó egyébként rendőrnek készült, fel is vették a középiskolába. A barátja pedig CNC-forgácsoló szeretett volna lenni. A Makói Rendőrkapitányság vizsgálatot indított.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció