Már megint elgurult a gyógyszere az ukrán határőrizeti szerveknek. A Nyugat-Európában vendégmunkásként dolgozó, saját állampolgáraikat most éppen azzal szívatják, hogy csak az ukrán rendszámú buszokat engedik az országba. Az emberiség egyik legkegyetlenebb önmagunkat megszivató találmánya a határ. Ukrajna befolyásos emberei ezt kifejezetten élvezik, most fegyvereseket vetettek be Csapnál a saját népük ellen a határállomáson. Normálisak ezek? A balhéról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Már nagyon hazaérnének

Kelet-Európa lakosságának szinte a fele Nyugaton dolgozik, onnét küldi haza a pénzt, hogy a gyermekeiket nevelő nagyszülők eltartsák őket és fizetni tudják az iskoláztatást. Ezek a vendégmunkások már alig várják, hogy több hónap távollét után végre megölelhessék a gyermekeiket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Torlódás a határokon

Szerbia felé Röszkénél alakult ki torlódás, de a legnagyobb gond az ukrán határon van. A szomszédos ország határőrizeti szervei ismét kitaláltak egy új szivatást: csak azokat a buszokat engedik be Ukrajnába, amelyeken ukrán rendszám van.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fizessen a sofőr

Azokon a buszokon, amelyeken nem ukrán rendszám van a buszsofőrnek a busz értékének megfelelő, tehát sok tízmilliós kauciót kellene letennie a határon. A buszon ülő, már nagyon hazavágyó tömegek ezen felháborodtak, leszálltak a buszokról és gyalog indultak a határ felé. Az erről készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Elég volt a várakozásból

Megelégelték tehát a várakozást Csapnál az Ukrajnába hazatérni szándékozó vendégmunkások, és gyalog indultak az ottani vámház irányába; több határátkelőnél kezelhetetlen állapotok alakultak ki – írja a Kárpáti Igaz Szó

Fegyveresek álltak eléjük

A portál információ szerint hétfőn rengeteg busz torlódott fel a csapi Tisza-hídon, Ukrajna irányába. A feldühödött és a hosszas várakozástól elcsigázott utasok tehát elindultak a határátkelő irányába, útjukat azonban a határőrség fegyveresei elállták. A forgalom teljesen megbénult.

Döbbenetes gondolkodásmód

Egészen döbbenetes, hogy egy ország ilyen kegyetlen legyen a saját állampolgáraival, azokkal, akik felépítették Ukrajnát. Elképesztő, hogy fegyveresekkel állják útját az embereknek, a saját állampolgáraiknak ahelyett, hogy segítenének nekik mielőbb hazajutni.

A saját állampolgáraikat sem látják szívesen

Az ukrán-magyar határállomás tökéletesen megmutatja mire megy egy ország az Európai Unió nélkül. A hazafelé siető ukrán vendégmunkások vélhetően úgy léptek át Európán belül akár 2-3 határt is, hogy észre sem vették. Aztán amikor már majdnem otthon vannak a sajátjaik szívatják meg őket. Talán nem is csoda, hogy tömegével mennek el Ukrajnából az emberek, ezek után mit is lehetne ott keresni, ha még a saját állampolgáraikat sem látják otthon szívesen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Dühös emberek a határon

Ez pedig egy másik videó

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból