Két tapasztalt sofőr utazott Horvátországba azzal a turistabusszal, amely vasárnap hajnalban balesetezett az M7-es autópályán. A tragédiának 8 halálos áldozata van, köztük az egyik buszvezető, aki éppen a volánnál ült. A másik sofőr édesanyját veszítette el, akinek 70. születésnapjára ajándékozta a kirándulást.

Buszbaleset az M7-en

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, vasárnap hajnalban tragikus baleset történt az M7-es autópályán. Egy turistákat szállító busz Horvátországból tartott hazafelé, amikor hirtelen irányíthatatlanná vált, felborult és egy hídpillérnek ütközött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

8-an haltak meg

A buszon 56 ember utazott, közül 8-an meghaltak, 48-an pedig megsérültek. A rendőrség egylőre még vizsgálja a baleset körülményeit, a túlélők szerint defekt okozhatta a tragédiát. A balesetben, az egyik sofőr, aki éppen a járművet vezette, szintén elhunyt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Két sofőr ment a csoporttal

Fél órával a baleset előtt váltottak buszvezetőt. Két sofőr ment a turistacsoporttal, egy fiatalabb férfi, illetve az idősebb M. László. Ő utóbbi halt meg az M7-esen történt tragédiában.

Helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Elköszönt családjától

„Péntek reggel felöltözött a rá jellemző eleganciával, és elköszönt tőlünk. Még otthon lakunk a testvéremmel, ezért mindannyian jelen lehettünk. Úgyhogy mosolygott ránk, mint bármikor máskor” – mondta a Borsnak az elhunyt sofőr fia.

Fiát is magával akarta vinni

„Apu engem is el szeretett volna vinni Horvátországban, ám az utolsó pillanatban valamiért elment a kedvem az utazástól. Nem tudom megmondani, hogy mi jött rám, mert már régóta szerettem volna eljutni a tengerhez” – emlékezett vissza a gyászoló fiú.

Megérezte a tragédiát

A fiú azt mondta, hogy megérezte a tragédiát, hiszen vasárnap hajnalban felriadt és képtelen volt visszaaludni. Rossz kedve lett és megfájdult a háta. Nem sokkal később egy ismerősétől kapta a hírt a súlyos balesetről. A család akkor már sejtette, hogy arról a buszról van szó, amellyel édesapja utazott Horvátországba.

Telefonon próbálták felhívni az édesapát

„Hiába próbáltuk felhívni az édesapámat, már nem vehette fel a telefonját. Elértük viszont Janit, aki azonnal elmondta, mi történt. Ezek után természetesen elindultunk a helyszínre. Már úton voltunk, amikor a szomszédok felhívtak minket, hogy a rendőrök a házunknál csöngetnek. Nyilván ők akarták közölni a tragédia tényét” – mondta a gyászoló fiú.

Barátok voltak a sofőrök

A két sofőr, M. László és K. János barátok voltak. Évek óta sofőrként dolgoztak. Korábban Volánbuszt vezettek, egyiküknek sem volt balesete. János, a fiatalabb sofőr megsérült, a baleset után ellátták a kórházba, azóta már otthon van.

Meghalt az édesanyja

János, a horvátországi útra magával vitte édesanyját, aki életét vesztette a balesetben. A Bors azt írja, az asszony 70. születésnapjára kapta ajándékba a fiától az utazást, mivel még sosem látta a tengert. A család egyik ismerőse azt mondta, János a baleset utáni pillanatokban próbált segíteni a bajba jutottaknak. Ekkor látta meg édesanyja holttestét.

Összeomlott a férfi

„Úgy hallottuk, hogy ő találta meg az anyukáját, akkor már nem élt. Azóta is csak zokogni tudunk. Félünk, Jani sosem fogja feldolgozni a történteket. Nagyon szerették egymást az anyukájával” – mondta a család ismerőse. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Vasvári Tamás