Megkezdődött az áldozatok azonosítása az M7-esen történt buszbaleset után. Közben sikerült az összeroncsolódott járművet is felállítani. Vasárnap délután újra megnyitották az M7-es autópályát, miután befejezték a helyszínelést.

8 halott

Kiemelték az árokból azt a buszt az M7-es autópályán, amely vasárnap hajnalban borult az oldalára Szabadbattyánnál.  A járműben összesen 56-an utaztak, akik közül 8-an meghaltak, 8-an súlyosan megsérültek, 40-en pedig könnyebben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megkezdődött az áldozatok azonosítása

Az utasok nagy része budapesti, de vannak köztük székesfehérváriak is. A buszon 2 gyerek is utazott. Vasárnap délután érkezett meg Székesfehérvárra az a speciális csapat, melynek tagjai azonosítják a hajnali buszbaleset áldozatait.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kizuhantak az ablakon

Munkájukat nehezíti, hogy az áldozatok többsége az autóbusz ablakán keresztül zuhant ki, és a jármű alá szorulva vesztette életét.

MTI/Mihádák Zoltán

Újra járható az M7-es

Szintén vasárnap délután sikerült felállítani a buszt az árokba. Az Útinform fél négy után nem sokkal jelentette, hogy az M7-es autópályán a Budapest felé vezető oldalon, a Szabadbattyán csomópont után történt súlyos buszbaleset után.

Bevett szokás az egynapos kirándulás

A turisták egynapos kiránduláson voltak a horvátországi Baskan. Több utazási iroda is hirdet hasonló utakat a Krk-szigeten fekvő üdülővárosba.

Éjszakai utazás

Az egyik utazási iroda, amely nem a tragikus utat szervezte, programajánlójában azt írja: „Találkozás előző nap 23 órától, így az utolsó metrókkal és vonatokkal kényelmesen megközelíthető a találkozópont. A reggeli órákban érkezünk a Krk-sziget legszebb üdülőközpontjába, Baskaba. Itt a nagy meleg megérkezése előtt érdemes felfedezni a várost, majd egész napos fürdőzés következik.  A busz este 8 órakor indul haza. Érkezés Budapestre a kora hajnali órákban”.

Megerősítette a hírt a cég

Az egynapos csobbanás egy bevett utazási forma, ugyanis több iroda is szervez hasonló túrákat az Adriára. A busz oldalán a beszámolók szerint a RoliTúra felirat volt olvasható. A RoliTúra egy utazásszervező honlap, a mögötte álló vállalkozás pedig a Volmer-Tours Kft. nevű cég. Utóbbi munkatársát sikerült a hvg.hu-nak elérnie, de a férfi csak megerősítette a hírt, hogy valóban az ők buszuk szenvedett balesetet.

Aludtak az utasok

A hajnalban balesetet szenvedett busz utasai a beszámolók szerint aludtak. Csak a nagy rázkódásra keltek fel az utasok, majd felborultak.

17 mentő érkezett a baleset után a helyszínre

Helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A baleset előtt váltottak sofőrt

Két sofőr váltotta egymást a Horvátországból hazatartó busz vezetésénél. Az utolsó cserét a baleset előtt fél órával, Balatonlellénél ejtették meg. A tragédia során az idősebb sofőr halt meg.

A cégvezető sokkos állapotban van

„Nem tudom mi történhetett, közeli hozzátartozóm is volt a buszon, sokkos állapotban vagyok, nem tudok most nyilatkozni” – ezt az utazást szervező Volner Tours Kft vezetője mondta az ATV Híradónak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Vasvári Tamás