Nem kértek bocsánatot a zaklatói attól a gyürei kislánytól, aki el akarta dobni az életét még tavaly szeptemberben. A 11 éves Vanda a vonat elé lépett, és életveszélyes sérüléseket szenvedett. Azóta felépült és egy másik iskolában tanul tovább.

Vonat gázolta el a kislány

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, vasárnap egy 11 éves kilányt ütött el a vonat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A kislány a sínek mellől, a kukoricásból lépett a vonat elé, szándékosan. Vanda, a vasárnapi ebéd után kiment sétálni a házuktól nem messzire levő, éppen a vasút mellett húzódó almásba és kukoricásba, ahol elbújva megvárta a vonatot, majd a szerelvény elé lépett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudott megállni

A vonat vezetője időben meglátta a kislányt, dudált és vészfékezett, de sajnos a vasszörnyet már nem tudta megállítani. A kislány testét 20-30 méteren keresztül tolta maga előtt a vonat, mire meg tudott állni. A gyermeket életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felépült a baleset után

Erősen roncsolódott a lába és a koponyája, ám a kéthavi kórházi kezelésnek köszönhetően végül felépült.  „A szeretett unokám ott feküdt a kórházi ágyon magatehetetlenül, és nem sokáig nem tudtam, hogy mi lesz vele. Ettől borzalmasabb nem létezik!” – mondta a napokban a kislány nagymamája a Borsnak.

Nagyszülei nevelik

A kislányról, születés után lemondott az édesanyja. Egy időre nevelőszülőkhöz került, majd nagyszülei vették magukhoz, ők nevelik azóta is. A baleset után azonban édesanyja, akinek azóta már új családja van. Vandának közben nyolc testvére született.

Magához akarja venni az édesanyja

„Az unokám édesanyja beadta a követelését a bíróságon. Január 10-én már döntést is hozhatnak. 11 éve nevelem Vandát, természetes, hogy erősen kötődöm hozzá.  Nem mamaként nevelem, hanem úgy, mint egy saját gyermeket” – mondta Zsuzsanna.

Testvérei miatt költözne

A kislány korábban egyáltalán nem szeretett volna az anyjával élni, de mára ez megváltozott. „Nyolcan vagyunk testvérek, és örülnék, ha mindennap láthatnám őket. Főleg miattuk szeretnék anyuhoz költözni”.

Bántották az iskolában

Vanda azt mondta, sokat bántották az iskolában. Mindenért bántották, ezért szánta el magát a tragikus lépésre. „Butaságot követtem el, de megígértem a családnak, hogy soha többé nem teszek hasonlót. Arra is jól emlékszem, hogy csak a családra gondoltam, mielőtt a vonat elé léptem”.

Másik iskolába jár

A 11 éves kislány többször jelezte, hogy zaklatják az iskolában, de a nagyszülők elmondása szerint tanárai ezt nem vették komolyan. A baleset után már a kisvárdai iskolába tanul, ahol jól érzi magát. zaklatóival azóta többször találkozott, elmondása szerint nem kértek tőle bocsánatot.

Külseje miatt cikizték

A kislány nagypapája a baleset után azt mondta, hogy Vandát külseje miatt cikizték az iskolába, emiatt többször is sírva ment haza. „Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye”.

Mindenki tanult az esetből

A nagyszülők szerint az esetből a tanárok és a diákok is tanulhattak. A pedagógusok azt, hogy jobban oda kell figyelniük a gyerekekre, a diákok pedig talán ezek után nem fognak senkit cikizni. Vandának az új iskolájában már vannak barátai.

Ápolónő szeretne lenni

A 11 éves kislány arról is beszélt, hogy nagyon tetszett neki, amit a kórházban az ápolónők csináltak, lehet, hogy ő is ezt a szakmát választja majd. Szeretne másokon segíteni, hiszen rajta is segítettek az orvosok és a nővérek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: illusztráció