Egy 11 éves kislány szándékosan lépett a vonat elé vasárnap Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Súlyos fejsérülést szenvedett, mentőhelikopter vitte kórházba. A gyereket születése óta a nagyszülei nevelik, édesanyja a közeli Kisvárdán él.

Gázolt a vonat

Vasárnap délután a Záhonyból 13:10-kor Mátészalkára elindult személyvonat Gyürén elütött egy embert – közölte a MÁV. A helyszínelés befejezéséig Vásárosnamény és Tornyospálca között pótlóbusz közlekedett a Mátészalka-Záhony vonalon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megsérült egy kislány

A Petőfi utcánál, egyenes pályaszakaszon történt balesetben egy kislány sérült meg, őt mentőhelikopter szállította el a helyszínről. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Súlyos fejsérülést szenvedett

„Az esetkocsit és a debreceni mentőhelikoptert riasztotta a mentésirányítás a helyszínre, ahol egy 11 éves kislányt kellett ellátni súlyos fej-, valamint nyílt bokasérülés miatt. A sebellátást, a fájdalomcsillapítást, illetve az emelt szintű légútbiztosítást követően, lélegeztetve, helikopter segítségével azonnal baleseti centrumba szállítottuk” – közölte Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa.

Szándékosan léphetett a sínekre

A kislány a sínek mellől, a kukoricásból lépett a vonat elé, szándékosan. A mozdonyvezető már nem tudott megállni és elütötte. A helyiek nem értik hogyan került a sínekre az iskolás lány, a Petőfi utcában csak a sínpár egyik oldalán vannak lakóházak, a másik oldalon gyümölcsöskert van.

20-30 métert tolta a vonat

A vonat vezetője időben meglátta a kislányt, dudált és vészfékezett, de sajnos a vasszörnyet már nem tudta megállítani. A kislány testét 20-30 méteren keresztül tolta maga előtt a vonat, mire meg tudott állni.

A nagyszülők nevelik

A kislányt kezdetektől fogva a nagyszülők nevelik. Édesanyja Kisvárdán él, családi okok miatt gyermekei a nagyszülőknél kaptak biztonságos családi létet. A nagymama, ahogy a helyiek elmondták, erőn felül neveli a gyerekeket – írja frissmedia.hu.

Stabilizálták az állapotát

Azt, hogy mi történt vasárnap kora délután, csak a kislány tudná elmondani, de ő jelenleg nincs kihallgatható állapotban. Vasárnap késő éjszakáig operálták, 23 óra környékén tudták stabilizálni, azóta alszik. A nagyszülők és az édesanyja folyamatosan mellette vannak, hogy „majd amikor felkel, legyen valaki a családból mellette” – mondja a lapnak egy családtag.

Eljárás indult

A vasúti közlekedés szabályainak megsértése miatt a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Ez is érdekelhet

“Foglalkozzanak, törődjenek vele, mert nagyon komoly krízisben lehet” – egy 13 éves fiú akart vonat elé ugrani Őrbottyánnál, a mozdonyvezető mentette meg az életét

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: haromhatar.hu